'Yargı kendisini yargılayacaktır'
İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu: Bugün ortaya çıkacak olan karar Sözcü’nün yargılanması gibi görünse de aslında yargının kendisi ile ilgili bir durumdur.

HABER MERKEZİ - Sözcü Gazetesi'ne 19 Mayıs'ta başlatılan soruşturma ve gözaltılar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde protesto edildi. İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcileri ile CHP Milletvekilleri, Sözcü Gazetesi'nin bazı yazarları, çalışanları ve gazete okurları biraraya gelerek "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı.
"Sözcü susarsa Türkiye susar" pankartı da açan grup adına gazetenin avukatlarından Celal Ülgen ve İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu açıklama yaptı. Durakoğlu, Sözcü’ye yapılan algı operasyonunun sadece Sözcü ile ilgili olmadığına vurgu yaparak yargının kendisi ile ilgili bir durum olduğunu belirtti.
Durakoğlu, "Bugün ortaya çıkacak olan karar Sözcü’nün yargılanması gibi görünse de aslında yargının kendisi ile ilgili bir durumdur. bugün yargı kendisini yargılayacaktır.
Yargı ne kadar bağımsız olabildiğini, ne kadar tarafsız olabildiğini ortaya koyacaktır. Dava bunun için de önemlidir.Biz İstanbul Barosu olarak her haksızlığın karşısında olduğumuz gibi Sözcü’ye yapılan haksızlığın da karşısında olmak için buradayız. Ve burada olmaya da devam edeceğiz. Biz hukuk kurumu olarak bu hukuk mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
YARKADAŞ: SÖZCÜYE İLİŞKİN SORUŞTURMA ÇÖKMÜŞTÜR
Halk TV'de ve Can Ataklı'nın programına katılan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sözcü'nün FETÖ ile ilgisinin olmadığını ibraz etti" dedi.
Yarkadaş, "Sözcü Gazetesi FETÖ Ana Davası İddianamesi'nde örgütün yayın organları arasında gösteriliyordu. Bu iddia bugün ki soruşturmaya da kaynaklık ediyordu. Sözcü Gazetesi'nin avukatları bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan önemli bir belge aldı. Cumhuriyet Başsavcılığı, Sözcü Gazetesi'nin FETÖ'nün yayın organı olduğuna ilişkin herhangi bir delinin olmadığını avukatlara ibraz etti. Bunun anlamı, Sözcü'ye yönelik soruşturmanın çökmesidir. Sözcü çalışanları derhal serbest bırakılmalıdır. Sözcü'ye yönelik suçlamanın uydurma bile denileyemeyecek olduğu ortaya çıkmıştır" vurgusu yaptı.