'Yenidoğan çetesi' yazışmaları: 'Bebeğe ilaç koklattım, kestim nefesini'
İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, 'yenidoğan çetesi' üyelerinin daha önce yayınlanmamış konuşmalarını paylaştı. Konuşmalarda bir hemşire, anestezilerde kullanılan bir ilacı koklatarak bebeğin 'nefesini kestiğini' anlatıyor.
Artı Gerçek - İstanbul'da yenidoğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmalle ölümlerine yol açan çeteyle ilgili fezlekede, çete üyelerinin bebeklerin yaşam ve ölümüne nasıl karar verdikleri ile ilgili yeni detay ortaya çıktı.
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yenidoğan çetesi üyeleri arasında geçen ve bugüne kadar ortaya çıkmayan yazışmaları paylaştı. Paylaşımda, hemşirenin uyuşturucu içeren bir ilaç koklatarak, ağlayan bir bebeğin 'nefesini kestiğine' dair yazışmalar yer aldı.
Söz konusu yazışma şu şekilde;
HEMŞİRE: Bebek pisliğin teki çıktı İlker baba!
DOKTOR: Entübe edelim.
HEMŞİRE: Hocam buna susturucu başlayalım, deli gibi, aynı.
DOKTOR: ????
HEMŞİRE: Hocam, özel bebeğe az dormicum (uyuşturucu) koklattım, deli gibi ağlıyordu, kestim nefesini haberiniz olsun.
????Bunlar yenidoğan çetesi üyesi doktor ve hemşireler arasında geçen WhatsApp yazışmaları:
— Turhan Çömez (@ComezTurhan) November 12, 2024
????Hemşire: Bebek pisliğin teki çıktı İlker baba!
????️Doktor: Entübe edelim.
????Hemşire: Hocam buna susturucu başlayalım, deli gibi, aynı.
????️Doktor: ????
????Hemşire: Hocam, özel bebeğe az dormicum… https://t.co/eKESMmGIHx pic.twitter.com/o2lJiZ7APD
PROSPEKTÜS: DOZ DİKKATLİ AYARLANMALI
Bebeğe verilen Dormicum adlı ilaç, ameliyatlardan önce lokal anestezi ve hastaların 'rahatlaması' için kullanılıyor. İlacın prospektüsünde, çocuk, yaşlı ve risk grubundaki hastalarda dozum dikkatlice belirlenmesi gerektiği uyarısı yapılıyor:
'Yavaş uygulamayı ve her hastada ayrı dozlamayı gerektiren potent bir sedatif ajandır. Doz her bireyde ayrı ayarlanmalı ve hastanın klinik gereksinimi, fiziksel durumu, yaşı ve kullanmakta olduğu ilaçlara bakılarak, istenen sedasyon düzeyine güvenli bir şekilde erişilmesi için doz titrasyonu şiddetle tavsiye edilmektedir. 60 yaşın üstündeki yetişkinlerde, kritik hastalarda, yüksek risk grubundaki hastalarda ve çocuk hastalarda doz dikkatle belirlenmeli ve her bir hastayla ilgili risk faktörleri dikkate alınmalıdır."