YÖK, üniversite sınav tarihlerini açıkladı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi'nin 23 HaziranCumartesi, ikinci oturum ile Dil Sınavı'nın 24 Haziran Pazar günü yapılması kararlaştırıldı.

HABER MERKEZİ - Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) bu yıl yapılacak üniversiteye giriş sınavlarına ilişkin açıklama yaptı.
YÖK’ün resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin 23 Haziran 2018 Cumartesi sabahı, ikinci oturum ile Dil Sınavı'nın ise 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılması kararlaştırıldı.
YÖK'ÜN AÇIKLAMASI
"Yapılan müzakere ve analizler neticesinde Yükseköğretim Kurulu olarak yeni ölçme ve değerlendirme sistemine 'tedrici geçişi' de dikkate alarak öğrencilerimizin, ailelerinin ve kamuoyunun kaygılarını azaltıcı ve giderici yönde, TYT’de kısmi değişiklikler yapılmıştır...
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumunun (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumunun 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Dil sınavının ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılmasına karar verilmiştir. İkinci oturumda ve Dil sınavında, sınav uygulaması ve soru şekli açısından herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir...
Lisans programlarına yerleştirmeye esas teşkil edecek puan türleri, daha önce açıklandığı gibi 'Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puanı' şeklinde olacaktır. TYT sınavında öğrencilerimizin temel yeterliliklerinin esas alındığı Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih) sorusu, Temel Matematik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Fen Bilimleri sorusu (Biyoloji, Fizik, Kimya) olmak üzere toplam 120 soru yer alacaktır. Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerindeki 'soru adetleri, derslerin ortaöğretim programlarındaki ders saatleri yoğunluğuna göre değil, öğrencilerin temel yetkinliklerinin oluşmasına katkı sağlayan bilim alanlarına göre biri diğerinden üstün tutulmadan' mümkün olduğunca eşit olarak dağıtılmıştır. Daha önceki beyanlarımızda ifade edilen soru başına düşen sürede herhangi bir değişikliğe ve kısıtlamaya gidilmemiştir.
Soru sayısı dikkate alınarak sınav süresi 135 dakika olarak belirlenmiştir.
Sosyal Bilimler:
Coğrafya: (5 soru)
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: (5 soru)
Felsefe: (5 soru)
Tarih: (5 soru)
TYT ilk kez uygulanacak olduğundan, adaylarımız tarafından daha iyi anlaşılabilmesi ve tereddütlerin oluşmaması için örnek sorular, ÖSYM tarafından en kısa sürede paylaşılacaktır."