Yüksel'de 6 gözaltı

Yüksel Caddesi'nde bugün de müdahale vardı.

Yüksel'de 6 gözaltı

ANKARA - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevleri 124'üncü gününde devam ederken, kamu emekçilerinin Yüksel Caddesi'nde başlattıkları "İşimizi geri istiyoruz" eylemi 244'üncü gününe girdi.

Tutuldukları Sincan F Tipi Cezaevi'nde Gülmen ve Özakça'ya destek için, Yüksel Caddesi'nde eylem yapmak isteyen emekçilere polis müdahale etti. 5 Temmuz’da gözaltına alınıp, dün çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme sonrası serbest bırakılan Nazife Onay ve Nazan Bozkurt ile beraberindeki eylemciler, Konur Sokak'ta bir araya gelerek, İnsan Hakları Anıtı önüne yürümek istedi.

Konur Sokak'ta "İşimizi geri istiyoruz" sloganı atıldığı sırada polis grubun açtığı pankartları yırttı. Polis müdahalesi sırasında Nazan Bozkurt, Nazife Onay, Gülnaz Bozkurt, Engin Karataş, Turgut Türksoy ve Mustafa Elmapınar, darp edilerek gözaltına alındı. (dihaber)

Yüksel