13 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan AKP'li hakkında 29 yıla kadar hapis istemi

13 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan AKP'li hakkında 29 yıla kadar hapis istemi
Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, istismar faili Nizamettin Şahin'in en yüksek cezayı alması için mücadele edeceklerini söyledi.

Ağrı'da 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismar suçuyla tutuklanan Nizamettin Şahin hakkında hazırlanan iddianamede 29 yıla kadar hapis cezası istendi.

AKP'li Savcı Sayan'a yakın olduğu iddia edilen Ağrı Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı  Nizamettin Şahin hakkında iddianame hazırlandı. Ağrı'da 13 yaşındaki Ö.D.,'yi cinsel istismara maruz bırakan ve tutuklu yargılanan Şahin hakkında 29 yıla kadar hapis cezası istendi.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Ağrı’da Nizamettin Şahin tarafından istismar edilen Ö.D dosyasında iddianame düzenlendi. Şahin’in çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçlarından 17 ila 29 yıl hapsi isteniyor. En yüksek hadden ceza alması için mücadele edeceğiz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Ağrı’nın Alparslan Mahallesi’nde Nizamettin Şahin isimli erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını ve olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını söyleyen 13 yaşındaki Ö.D'nin ailesi adalet çağrısında bulunmuştu. İstismarın duyulmasının ardından açıklama yapan Bakanlık, "Ağrı'da istismara maruz kalan 13 yaşındaki kız çocuğu ve ailesi için ilk günden itibaren rehabilitasyon çalışmalarını başlatan uzmanlarımız, çocuğumuz ve ailesini yakından takip ediyor. Bakanlığımız failin en ağır cezayı alması için gerekli hukuki takibi sürdürüyor. Bütün sosyal hizmet modellerimiz ve hukuki destek ile çocuğumuzun yanında olmaya devam edeceğiz" demişti.

Öte yandan sosyal medyada Savcı Sayan ile istismar faili Nizamettin Şahin'in birlikte çekilen fotoğrafları paylaşılmıştı. Şahin'in Sayan'ın 'sağ kolu' olduğu iddia edilmişti.

Öne Çıkanlar