'16 yaşındaki Özcan Erbaş askerlerce açılan ateş sonucu öldürüldü'

'16 yaşındaki Özcan Erbaş askerlerce açılan ateş sonucu öldürüldü'
Derecik ilçesine bağlı Anadağ köyünde Özcan Erbaş’ın askerlerce açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi. Erbaş’ın cenazesini taşıyan amcası, 'Askerler yardımcı dahi olmadı' dedi.

Hakkari’nin Derecik ilçesinde, Yeşilova (İsyan) köyünden eski köyleri Anadağ’a (Bêruh) palamut toplamak ve piknik yapmak için giden 3 gence saat 15.00 civarında askerlerce ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu 16 yaşındaki Özcan Erbaş sırtına isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralanan yeğenini yerden kaldıran amcası Sabri Erbaş olaya ilişkin şunları söyledi: "Anadağ’a 3-4 kişi piknik yapmak ve palamut toplamak için gittiler. Oradayken askerler ateş açıyorlar. Mamreşan (Bağlıca) ve Gerdin karakollarından taranıyorlar. Bize haber verildikten sonra yaralanan yeğenimi almaya gittik. Askerlerle kavga ettik. Yaralıya dokunmamıza izin vermiyorlardı. Yardım bile etmiyorlardı. Ben sırtla yola taşıdım. Sırtına bir kurşun isabet etmişti. Otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırdık" dedi.

‘HESABINI SORACAĞIZ’

Yaşanan olaya ilişkin HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede Twitter hesabından yaptığı paylaşımla durumu doğruladı. Dede paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Yine bir Kürt genci yine vicdansızca bir infaz. 18 yaşındaki Özcan Erbaş bugün 15.00 civarlarında Hakkari’nin Derecik ilçesi Birox köyünde asker kurşunu ile katledildi. Biliyoruz yine cezasızlık zırhı ile korunmaya çalışılacak. Ama biz yüzyıl da geçse hesabını soracağız." (MEZOPOTAMYA AJANSI),

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar