18 gün önce evlenen kadın, polis eşinin tabancasıyla vurulmuş halde bulundu

18 gün önce evlenen kadın, polis eşinin tabancasıyla vurulmuş halde bulundu
Sevginur Aktaş'ın intihara teşebbüs ettiğini öne süren eşi Müslüm Aktaş tutuklandı.

Ankara'da, 18 gün önce evlenen hemşire Sevginur Aktaş (22) polis eşinin tabancasından çıkan kurşunla ağır yaralandı. GATA'da yaşam mücadelesi Sevginur Aktaş'ın intihara teşebbüs ettiğini öne süren eşi polis memuru Müslüm Aktaş (27) tutuklandı. Sevginur Aktaş'ın annesi Ayfer Ayçiçek, "Kızım gibi niceleri öldü, yalvarıyorum hakkımı savunun" dedi.

Olay, 13 Eylül Pazar günü Keçiören ilçesinde yaşandı. Aktaş çiftinin evinde silah sesi duyan komşuları, polise ihbarda bulundu. Eve gelen sağlık ve polis ekipleri, Sevginur Aktaş'ı silahla başından vurularak yaralanmış halde buldu. Polis, eşinin intihar ettiğini öne süren Müslüm Aktaş’ı gözaltına alırken, Sevginur Aktaş, ambulansla GATA hastanesine kaldırıldı. Sevginur Aktaş’ın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Gözaltına alınan polis Müslüm Aktaş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'KIZIMI SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU'

Hastanede bekleyen Sevginur Aktaş'ın babası Neşet Ayçiçek, "Kızımla geçen sene tanışmışlar. Kızım benden müsaade isteyerek onunla evlendi. Yüzüğü taktıktan bir süre sonra anlaşamadıklarını öğrendim. Kızımı sürekli tehdit ediyordu. Daha yeni evlendiler, 9 gün tatil yaptılar. Tuttukları evde sadece 4 gün yaşadılar. 4 günde bir insan bir insana bunu nasıl yapar. Ben kızımın bana döneceğini biliyordum ama senaryonun böyle olacağını, yoğum bakıma düşeceğini bilmiyordum. Aylarca kızıma yalvardım bu adam ile evlenme diye ama dinletemedim. Kızım Cumartesi günü bizi arayıp yanımıza geleceğini söylemişti. Bugün gidip komşularıyla görüştüm. Bir komşu, 'Yatak odalarımız bitişik. Yarım saat kavga ettiler. Kızın bağırıyordu, 'aç kapıyı gideceğim' diyordu. Silah sesini duyunca hepimiz çıktık ama kızın vurulmuştu' dedi. İşin ilginç tarafı, kızım tüm kıyafetlerini ve ayakkabısını giymiş çantasını hazırlamış o gün. Kızıma o adamın gücü yetmezdi. Sadece vurarak durdurabilirdi, oda onu yaptı. Benim kızım hayatta silah kullanamaz. Kızımı öldürmeye sıkmış resmen, kurşun yüzünden girmiş arkadan çıkmış" diye konuştu.

'YALVARIRIM HAKKIMI SAVUNUN'

Aktaş'ın annesi Ayfer Ayçiçek de, "Kızımı sürekli tehdit ediyordu. Kızım bize gelmek istiyordu, o da izin vermemiş. Kızımda evden çıkmaya çalışmış ve tartışma çıkmış. Komşular da buna şahit. Bir süre sonra evde silah sesi duymuşlar. Kızımın intihar etmesinin imkanı yok. Kızım bıçak bile kullanamaz. Silahı kızımın ağzına dayamaya çalışınca kızım da kafasını çekmiş o sırada kurşun yüzünden girmiş arkadan çıkmış. Kızım gibi niceleri öldü, yalvarıyorum hakkımı savunun" dedi.

Şüpheli polis Aktaş'ın yüzündeki ize rağmen polis olduğunu belirten Ayçiçek çifti, kızlarının bileklerinde kesik olduğu iddialarını da yalanladı. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar