1834'ten beri hizmet veren pideci ekonomik krize dayanamadı

1834'ten beri hizmet veren pideci ekonomik krize dayanamadı
İzmir’de 188 yıllık Haktanır Pide Salonu ekonomik krize dayanamadı. Pideci Mehmet Somay, dükkânın kapısına kilit vurmak zorunda kalınca kendisiyle birlikte beş çalışanı da işsiz kaldı.

İzmir’in Tarihi Kemeraltı Çarşı’nda 1834 yılında kurulan, aile bireyleri tarafından bugüne kadar yaşatılan Haktanır Pide Salonu, ekonomik krize dayanamadı. 1967’den bu yana dükkânı işleten Mehmet Somay Pideci, işletmesinin kapısına kilit vurunca beş çalışanı da işsiz kaldı. İzmir Tarihi Kemeraltı Derneği Başkanı Semih Girgin, "Çok üzgünüz, tarihi bir mekân daha kapandı" dedi.

188 YILLIK PİDECİ KAPANDI

Cumhuriyet’te yer alan habere göre binanın ve fırınının orijinalliği ile bilinen 188 yıllık işletmede sadece peynirli, kıymalı, kaşarlı ve sade -yumurtalı pide sunuluyordu. Fırında, mermer masa üzerine konulan kâğıtta pide servis edilir ve bıçak ile kesilirdi. Roka ve limon servisin vazgeçilmeziydi. Binanın kendisine ait olmasına rağmen Mehmet Somay Pideci geçen hafta işletmesine kapattı.

Esnafın artan kriz sonrası durumunun her geçen gün ağırlaştığını ve kilit vurulan işyerlerinin arttığını belirten İzmir Tarihi Kemeraltı Derneği Başkanı Semih Girgin, "Çok üzgünüz, tarihi bir mekân daha kapandı" dedi. Girgin, "Yılların esnafı Mehmet Somay Pideci ağabeyimiz, işletme giderlerinin zorluğu neticesinde kepenk kapattı. Bu fırında 188 yıldır yanan bir ateş vardı ve söndü. Bu nedenle, Kemeraltı esnafı ve esnafın başkanı olarak çok üzgünüm. Bu tarihi mekânı yaşatmaya talip birilerinin çıkması ve yıllardır verdiğimiz pideleri vermeye devam etmemiz en büyük dileğim" dedi.

 

Öne Çıkanlar