CHP'li eski başkan ve 14 kişi tutuklandı
Eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in de aralarında bulunduğu 15 kişi Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklandı. soruşturma kapsamında bazı banka hesaplarına el konulduğu, 1 şirkete de kayyIm atandığı öğrenildi.

Artı Gerçek- Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve suç işlemek amacı ile kurulan örgüte üye olma, rüşvet ve suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama" şüphesiyle yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in de aralarında bulunduğu 22 ismin savcılık sorguları tamamlandı.
Mahkemeye sevk edilenlerden Turgay Erdem ile eski Nilüfer Belediyesi imar müdürü Ayşegül E, yapı denetim firması sahibi Tamer İ, mühendis Metin Yaşar Ç, iş insanı Hulusi K, müteahhitler Serkan B, Mehmet Ziya A, Namık Ziya M, Ekrem P, belediye çalışanları Serkan Ç, Muttalip K, Alaattin A, eski memur Mehmet Fatih Ç, firma çalışanı Berk O. ve Ersel Ç, tutuklandı.
Turgay Erdem'in eşi Z.E, kayınbiraderi M.T, mimarlar U.T. ve M.K, müteahhitler Ş.A. ve M.A ile şoför E.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
BANKA HESAPLARINA EL KONULDU, BİR ŞİRKETE KAYYIM ATANDI
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda bir miktar para ve ziynet eşyası ile gayrimenkul, araç, banka ve kripto para hesaplarına el konulduğu, ayrıca soruşturma kapsamında 1 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) aracılığıyla kayyım atandığı öğrenildi.
Bu arada aranan 1 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.