27 kişinin adının geçtiği çocuk istismarına ilişkin valilikten açıklama

27 kişinin adının geçtiği çocuk istismarına ilişkin valilikten açıklama
Valilik, aralarında asker ve polislerin de olduğu 27 kişinin adının geçtiği çocuk istismarını haberleştiren ve gündem edenler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Batman’ın Gercüş ilçesinde aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da olduğu 27 kişinin isminin geçtiği 15 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismara ilişkin valilikten açıklama geldi.

Batman Valiliği istismara maruz kalan P.Ö. adlı çocuğa yönelik aralarında asker ve polislerin de adının karıştığı kişilere yönelik yaptığı açıklamada, olayın haberleştirmesine ve gündem edilmesine yönelik suç duyurusunda bulunulacağının belirtilmesi dikkat çekti.

Herhangi bir kamu görevlisinin istismarda adının geçmediğini kaydeden Batman Valiliği’nin Türkiye’nin gündemine oturan çocuk istismarına ilişkin açıklaması şöyle:

"Batman ili Gercüş ilçesinde mağdur çocuk P.Ö.’nün cinsel istismara maruz kalması olayı ile ilgili olarak kamuoyunun aydınlatılması ihtiyacı hasıl olmuştur:

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 05.12.2020 tarihli basın açıklamasında belirtildiği gibi titizlikle yürütülen soruşturmada ne sanık ne de tanık olarak hiç bir kamu görevlisinin adı geçmemektedir. Hal böyle iken Bölücü Terör Örgütüne müzahir bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında tamamen yalan ve maksatlı bir biçimde asker, polis ve korucularımızın olaya karıştığı iddia edilmektedir. Gercüş Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına rağmen yayın yapmaya devam eden medya kuruluşları ile sosyal medyada bu yalan haberleri yaymaya çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Batman’ın Gercüş ilçesinde aralarında asker, polis ve korucuların da olduğu 27 kişinin bir çocuğa istismarda bulunduğu ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden çocuğun hamile olduğu ortaya çıkmıştı.

İstismarın gündeme oturmasının ardından sabah saatlerinde söz konusu olayı haberleştiren Jin News’in haberine erişim engeli getirilmiş, istismarı haberleştiren muhabirin de tehdit edildiği belirtilmişti.

Emniyet de istismarı sosyal medyada gündeme getirenlere yönelik adli işlem başlatıldığını açıklamış, paylaşımlarda bulunan 27 kişi hakkında işlem başlatıldığını açıklamıştı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar