'27 yaşından sonra vücut eskimeye başlar'

'27 yaşından sonra vücut eskimeye başlar'
'İnsan vücudunun en zirvede olduğu yaş 27’dir.'

Almanya'da yaşayan Dr. Mehmet Topçu "İnsan vücudunun en zirvede olduğu yaş 27’dir ve o yaştan sonra vücudumuz eskimeye başlar. Saçlarımızın beyazlaması, yüzümüzün kırışması gibi akciğerimiz, karaciğerimiz, damarlarımız ve bütün vücudumuz eskimeye başlamaktadır." dedi.

Her hastalıkta erken teşhisin çok önemli olduğunu belirten Dr. Mehmet Topçu, belli bir yaştan sonra 6 ayda bir kan testlerinin, iki yılda bir de görüntülü ‘MR’ çektirerek vücudun içinin kontrol edilmesinin gerektiğini tavsiye etti.

"Vatandaşlarımızın erken teşhis için alması gereken tedbirler nelerdir? Neden görüntülü MR’lar çekiliyor?" sorusunu yanıtlayan Topçu şöyle yanıt verdi:

Toplumda bu konuda son yıllarda genel bir bilinçlenme yükselmesi olsa da bu yeteri kadar değil. Maalesef dış güzelliğe daha çok önem verilmekte ve estetik için çok ciddi harcamalar yapılırken, iç organlarımız ihmal edilmektedir. Nasıl arabalarımızın bir iki yıl içinde genel kontrolü yapılıyorsa, en büyük sermayemiz olan vücudumuzun da genel kontrollerine önem verilmelidir.

İnsan vücudunun en zirvede olduğu yaş 27’dir ve o yaştan sonra vücudumuz eskimeye başlar. Saçlarımızın beyazlaması, yüzümüzün kırışması gibi akciğerimiz, karaciğerimiz, damarlarımız ve bütün vücudumuz eskimeye başlamaktadır. Vücudumuzda da organlarımız aşınmakta, bir anlamda eskimektedir. Aile hekimlerinin yaptığı ‘Check-Up’lar çok önemlidir. Kan kontrollerimizi en geç 6 ayda bir ve iki yılda bir de görüntülü ‘MR’ çektirerek vücudumuzun içini de kontrol ettirmeliyiz.

Öne Çıkanlar