36 saat nöbet tutan asistan hekim aracıyla kaza yaparak hayatını kaybetti

36 saat nöbet tutan asistan hekim aracıyla kaza yaparak hayatını kaybetti
KHK ile tutsak edilen Prof. Dr. Murat Şen'in kızı Dr. Rumeysa Berin Şen, 36 saat nöbetin ardından evine dönerken park halindeki bir araca çarparak hayatını kaybetti.

Ankara Şehir Hastanesi'nde 36 saat nöbet tuttuktan sonra aracıyla evine dönmek üzere yola çıkan 25 yaşındaki asistan hekim Rümeysa Berin Şen, park halindeki kamyona arkadan çarparak hayatını kaybetti.

Ankara Şehir Hastanesi’nde asistan hekim olarak çalışan Rümeysa Berin Şen, Çankaya’da park halindeki araca arkadan çarptı. Şen, kaza anında hayatını kaybetti. Şen’in 8 Şubat 2018’den beri Kayseri Bünyan Cezaevi'nde kalan, KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Murat Şen’in kızı olduğu belirtildi.

Çarpmanın şiddetiyle hurda haline gelen araçta sıkışan ve itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasıyla çıkarılan Şen vefat etti.

Tıp fakültesinden yeni mezun olan ve Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı (TUS) yeni kazanan Rümeysa Şen’in Temmuz ayında Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği’nde asistan doktor olarak göreve başladığı, kazanın 36 saatlik gece nöbetinden çıkıp otomobiliyle evine gittiği sırada meydana geldiği öğrenildi.

Kamyon şoförünün marketten alışveriş yapmak için aracını yol kenarına park ettiği belirtildi.

‘HEKİMLERİN SESİNİ DUYUN’

Ankara Tabip Odası, sosyal medya hesaplarından kazayla ilgili şu mesajı paylaştı: "Genç bir meslektaşımızı kaybettik… Çok üzgün ve kızgınız! Yoğun iş yükü, gün aşırı uykusuz nöbetlerin yol açtığı çalışma koşulları sonucunda bir #AsistanHekim arkadaşımızı yitirdik.

Bir meslektaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Gün aşırı nöbetler ile nöbet sonrası izin olmaksızın insanlık dışı koşullarda çalıştırılan, mobbinge uğrayan, şiddet gören hekimlerin sesini duyun!"

Gazeteci Sevinç Özarslan, sosyal medya hesabından haberi, "8 Şubat 2018’den beri Kayseri Bünyan Cezaevinde kalan, KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Murat Şen’in kızı Dr. Rümeysa Berin Şen, bugün Ankara’da geçirdiği kazada hayatını kaybetti.

Ankara’daki kaza öğle saatlerinde Çankaya’da meydana geldi. Nöbetten çıktıktan sonra arabasıyla evine giden Rümeysa Berin Şen, yol kenarında duran kamyona arkadan çarptı. O babaya nasıl haber verdiler, kimbilir ne yaptı." ifadeleriyle paylaştı.

Öne Çıkanlar