4 gündür gözaltında olan 67 yaşındaki kadın: Burnumdan kan akıyor

4 gündür gözaltında olan 67 yaşındaki kadın: Burnumdan kan akıyor
Dargeçit’te yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 17 kişi serbest bırakılırken, aralarında biri 74, biri 67 ve bir de hamile kadının olduğu 5 kişinin gözaltı süreleri 4 gün uzatıldı.

Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı kırsal Xelîla (Kılavuz) mahallesinde 11 Ocak günü yapılan ev baskınlarında "Örgüte yardım" iddiası ile gözaltına alınan 22 kişiden 17’si jandarmada alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltında tutulmaya devam eden 74 yaşındaki Fahriye Ercan, Mustafa Aslan (45), Mehmet Nezir Duman (59), 67 yaşındaki Emine Gevcan ile 3 aylık hamile Rabia Arjin Gevcan Yiğit’in (23) ise, gözaltı sürelerinin 4 gün daha uzatılması savcılık tarafından talep edildi. Savcılığın talebi üzerine Mardin Adliyesi’ne sevk edilen 5 isim, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı.

SOKAĞA ÇIKMALARI YASAK AMA GÖZALTINDALAR

74 yaşındaki Fahriye Ercan, eşinin de yaşlı, hasta olduğunu ve kendisine bakacak kimse olmadığını belirtti.

67 yaşındaki Emine Gevcan ise, 65 yaş üstü olduğunu, Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle sokağa çıkmalarının dahi yasak olduğunu belirterek, gözaltına alındığından bu yana hastalığı nedeniyle burnundan kan aktığını ifade etti ve serbest bırakılmasını istedi.

3 aylık hamile olan Arjin Gevcan ise, gözaltında temizlik malzemesi ve temiz suya erişemediğini dile getirerek, düşük yapma riski ile karşı karşıya bırakıldığını belirtti. Gevcan, serbest bırakılma talebini dile getirdi.

Ancak hakimlik savcılığın talebi doğrultusunda karar vererek, 5 ismin gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılmasına karar verdi. (MA)

Öne Çıkanlar