Beş kamera o köprüyü görüyor

Beş kamera o köprüyü görüyor
11 gündür aynı yer taranıyor. Kör nokta denilen yerde kameralar mevcut. Dört bir yanı kameralarla izlenen kentte Gülistan Doku’dan hala bir iz yok.

Remzi BUDANCİR

ARTI GERÇEK- Dersim’de 5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku hala bulunamadı. Aramaların yoğunlaştığı yer Munzur Üniversitesi’nin bulunduğu bölgeye yakın. Dinar Köprüsü mevkiinde bulunan Uzunçayır Baraj Gölü ve kıyı şeridi… 11 gündür aynı bölge taranıyor.

Gülistan Doku nerede!

Dersim’de bu soruya cevap aranıyor.

Dersim’de Gülistan Doku’nun intihar ettiği yönünde bir görüş yok.

Genel kanı ya kaybettirildi, ya kaçırıldı ya da başına kötü bir olay geldi.

Gülistan Doku'nun minibüsten köprüde indiği varsayılıyor. Söz konusu köprüyü gören kameralar var.


32 BİN METRE KARE TARANDI

Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekibi, Emniyet Su Altı Kurtarma, AFAD, Elazığ ve Van’dan gelen dalgıç ekibi bölgede çalışıyor. İki adet Uzaktan Kumandalı Sualtı Tespit Cihazı (ROV) ile barajda dip taraması yapılıyor. Gülistan kentte sadece bu noktada aranıyor. Baraj bölgesinde şu ana kadar 32 bin metrekare alan tarandı. Ancak Gülistan’ın izine hala rastlanamadı. Aramalar ise ilk günkü yoğunlukta değil. Diyarbakır’dan gelen aile bireyleri ise 11 gündür Gülistan’dan iyi ya da kötü bir haber almayı bekliyor.

KAMERALAR KÖPRÜYÜ GÖRÜYOR

Neden o noktada arama yapılıyor? O nokta nasıl netleşti! Kimse net bir cevap veremiyor. Tanıkların bir genç kadını köprü üstünde gördüğünü belirtmesi üzerine aramalar burada yapılıyor.

Gülistan’dan haber alınamaması üzerine ailenin yaptığı başvuru ile emniyet, kentteki kamera kayıtlarını inceleniyor. Kayıtlara göre Gülistan 5 Ocak’ta saat 11.29’da valilik karşısındaki duraktan üniversite minibüsüne biniyor. Minibüse binmeden hemen önce Valiliğin yanında bulunan kafenin önünde erkek arkadaşı olduğu belirtilen Zaynal Abakarov ile görüşüyor. Minibüse bindikten sonra ise nerede indiği bilinmiyor. Kamera kayıtlarına bakılarak hangi durakta indiği tespit edilemiyor. Açıklamalar bu yönde. Bu nedenle ‘kameranın olmadığı tek noktanın Dinar köprüsü olması sebebiyle’ aramaların bu noktada yoğunlaştığı belirtiliyor. Oysa kamera var. Hem de arka arkaya dizili ve köprüyü de görüyor.

ÜNİVERSİTEYE AİT KAMERADA KÖPRÜDE DURAN ARAÇ YOK

Tepede Munzur Üniversitesi’nin güvenlik kameraları... Üniversite içinde özel harekatın nöbet kuleleri var. Polis üniversite içinden o vadiyi gözetliyor.

Aramanın yapıldığı yer ayrıca polis kontrol noktasına da yakın...

Aile, üniversiteye ait kamera görüntülerini izlediğini, görüntülerde bu noktada bir aracın durmadığını belirtiyor. Köprüde bekleyen biri olup olmadığı görülmüyor.

"GÖRÜNTÜLER NET DEĞİL DENDİ’’

Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin ise üniversiteye ait kamera kayıtlarını istediklerini ‘o günün hava koşullarından kaynaklı kameraların net görüntü almadığı’ cevabını aldıklarını aktarıyor. Soruşturma dosyasına müdahil olan Dersim Baro Başkanı Çetin, dosyaya ilişkin gelişmeleri ilk olarak basından öğrendiklerini belirtiyor. Talep ettikleri birçok belge ve görüntünün kendilerine verilmeden önce basına servis edildiğini söylüyor. Soruşturmada daha çok intihar olasılığı üzerinde durulduğu belirtiliyor.

KÖPRÜDE GÖRÜLEN KİŞİ GÜLİSTAN MI?

Gülistan’ın bulunması için doğru noktada bir arama yapılıp, yapılmadığı hususu hala net değil. Orada beklediği söylenilen kişinin Gülistan olup olmadığı da meçhul... Gülistan olduğunu varsayarsak neden oradaydı, oraya nasıl geldi ve neler yaşandı? Ya da o noktaya hiç gelmedi. Cevap bekleyen birçok soru ve şüphe var... Aile aramanın geniş bir alana yayılmasını istiyor.

Gülistan’ın üniversiteden arkadaşları tüm bu yaşanılanlardan ötürü ‘bir şeylerin üzeri örtülüyor mu’ diye soruyor.

SORUŞTURMAYA DAİR ŞÜPHELER VAR

Köprü etrafında Gülistan’a ait olduğu belirtilen bir makas ve isminin olduğu bir reçete bulunduğu belirtiliyor. Makas’ın Gülistan’a ait olup olmadığı incelemeler neticesinde ortaya çıkacak. Aile, isminin yazılı olduğu belirtilen reçetenin bulunduğuna dair soruşturma dosyasında sadece tutanak olduğunu ancak dosyada reçetenin fotoğrafının yer almadığını anlatıyor. Soruşturmaya dair şüphelerini dile getiriyorlar.

TELEFONDAKİ SİNYALE TEKNİK HATA DENDİ

Aileye, Gülistan’ın kaybolduğu gün saat 12.00’dan sonra telefonun bir daha sinyal vermediği belirtiliyor. Ancak avukatlarının elde ettiği belgelerde aynı gün saat 16.28’de 4 saniyelik bir görüşme kaydı bulunuyor. Gülistan’ın görüşme yaptığı kişi ise erkek arkadaşı Zaynal Abakarov.  Ancak daha sonra emniyet tarafından bu telefon kaydının teknik bir hatadan kaynaklandığı iddia ediliyor.

Gülistan Doku 11 gündür aynı bölgede aranıyor.


POLİS MEMURU KONUŞTU

Gülistan’ın erkek arkadaşı Zaynal Abakarov, kentte görev yapan bir polis memurunun üvey oğlu. Gülistan’ın kaybolmadan önce erkek arkadaşı tarafından sokak ortasında darp edildiği de belirtiliyor. Kaybolmadan önce görüştüğü son kişi de erkek arkadaşı...

Birçok iddianın basında yer almasının ardından Zaynal A.’nın üvey olan polis babası basına açıklama yaptı. Oğlunun evli olmadığını, yurt dışında olmadığını, darp ve tartışmanın yaşanmadığını ileri sürdü. Olayın ardından önce oğlunu sonra kendisinin ailece Alanya’ya geçtiklerini ve yıllık izne ayrıldığını söyledi. Gülistan Doku’nun bindiği minibüsçüyü suçladı.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ AİLE İLE GÖRÜŞTÜ

Minibüs şoförü ise ilk ifadesinde Gülistan’ı nerede indirdiğini hatırlamadığını söylemişti. Baroda aile ile görüşen minibüs şoförü, söz konusu köprüde kimseyi indirmediğini söyledi. İndirse mutlaka hatırlayacağını belirtti.

AİLE GÜLİSTAN’A NE OLDUĞUNU BİLMEK İSTİYOR

Aile, polis memurunun yaptığı açıklamaya da tepkili. Kendilerine şüpheli Zaynal Abakarov’un gözetim altında olduğunun açıklandığını belirten aile, "Bu açıklamalardan anlıyoruz ki başka yere gitmiş. Ancak bize gözetim altında denildi. Hatta evli olduğu da oradaki polisler tarafından bize söylendi. Zaynal Abakarov'un ilk ifadesi de evde alınıyor" diye anlatarak olayın aydınlatılmasını ve kızlarının bulunmasını istiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar