60 bin Hollywood işçisi greve hazırlanıyor

60 bin Hollywood işçisi greve hazırlanıyor
Disney, Netflix, Amazon gibi büyük yapım şirketlerinde çalışan 60 bin Hollywood işçisi greve hazırlanıyor.

Aylardır, eğlence endüstrisindeki kamera arkası işçileri temsil eden bir sendikanın üyeleri, öğle yemeği molası olmayan on sekiz saatlik iş günü, uykusuzluktan kaynaklanan araba kazaları, düşükten sonraki gün sete dönen bir ekip üyesinin hikayesi gibi hikayelerden yüzlercesini sosyal medyada paylaştı.

 Bunlar, TV ve film setlerindeki zorlu koşullar hakkında isimsiz tanıklıklar. Uluslararası Tiyatro Sahne Çalışanları İttifakı (IATSE) olarak bilinen bu birlik, bu hafta tarihi bir dönüm noktasına ulaştı: Neredeyse oybirliğiyle yapılan bir oylamada, öngörülebilir gelecekte tüm Hollywood yapımlarını durdurabilecek bir greve başlayacaklarını duyurdu.



Bianet'te yer alan habere göre, film ve TV sözleşmelerinin kapsadığı 60 bin makyöz, ışıkçı, set tasarımcısı, yönetmen, kurgucunun da dahil olduğu IATSE üyesi greve çıkarsa eğlence endüstrisi durma noktasına gelebilir.

Set işçilerinin zorlu çalışma koşullarını anlattığı kısa filmi Umut-Sen Çeviri Kolektifi Türkçeleştirdi ve sosyal medyasından paylaştı. Kısa filmde çalışanlar, "Ekranda gördüğünüz şeyler kesinlikle inanılmaz. Bunları yorgunluktan tükenmiş insanların elleri mümkün kılıyor" diyor.

Öne Çıkanlar