7 saat boyunca şiddete uğrayan kadın sporcular: 'İyi ki ödül almış' diyoruz, artık tüm Türkiye biliyor!

7 saat boyunca şiddete uğrayan kadın sporcular: 'İyi ki ödül almış' diyoruz, artık tüm Türkiye biliyor!
Şiddete maruz kalan futbolcular, Songül Ata, Berru Doğru ve Damla Karavuş ile yaşanan şiddet sonrasında ki mahkeme sürecini ve verilen ödülü konuştuk.

Emre CAKA


ARTI GERÇEK- Kadın Futbol Ligi'nde 2020-2021 sezonunda Beşiktaş - Fatih Vatanspor arasında şampiyonluk maçının ardından 'En iyi teknik direktör' ödülünün Fatih Vatanspor antrenörü, Efe Mehmet Aydın'a verilmesiyle bir skandal ortaya çıktı.

Efe Mehmet Aydın, bir futbolcusunu önce maçın oynandığı stadyumun koridorunda, sonrasında ise yarı çıplak vaziyette olduğu soyunma odasında darp etti. Küfür ve hakaret ederek kadın sporcuya saldıran Efe Mehmet Aydın, şiddet gören takım arkadaşını korumak isteyen futbolcunun iki arkadaşını da darp etti. Efe Mehmet Aydın, futbolculara saldırdıktan sonra küfür ederek soyunma odasında çıktı. Şiddete maruz kalan sporculardan birinin dili boğazına kaçtı.

Yaşanan olaydan sonra Türkiye Futbol Federasyonu, Aydın'a 60 gün hak mağrumiyeti cezası verdi. Ancak, cezanın verdiği dönemde ligler oynanmıyordu ve maçların başladığı dönemde Aydın, takımın başında görevine devam etti. Kadına şiddet davası devam eden ve TFF tarafından hak mahrumiyeti cezasına çarptırılan Efe Mehmet Aydın'a ödül verilmesi tartışma yarattı. 

Şiddete maruz kalan futbolcular, Songül Ata, Berru Doğru ve Damla Karavuş ile yaşanan şiddet sonrasında ki mahkeme sürecini ve verilen ödülü konuştuk... 

Yaşanan olaydan sonra futbol oynamayı bırakmadığını söyleyen kadınlar, pandemi nedeniyle liglere ara verildiğini iletiyor. 

'BİR AN ÖNCE TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ'

Yaşanan şiddetin Kütahya'da gerçekleştiği için davanın da Kütahya'da devam ettiğini söyleyen kadınlar, "Ancak biz dilekçe vererek dava sürecini İstanbul'a taşımak istedik. Mahkeme Kütahya'da görülecek ama bizim ifadelerimiz İstanbul'da alınıyor ama pandemi nedeniyle süreç uzadı. Mahkemelerin durdurulmasından kaynaklı soruşturma tam olarak tamamlanmadı. Şimdi de ifade işlemleri devam ediyor. Pandemiden kaynaklı uzadı süreç, bir an önce tamamlanması istiyoruz bizde" ifadelerini kullandı. 

'AYDIN BİZDEN ÖZÜR DİLEDİ'

Antrenör Aydın'ın kendilerinden mesaj yoluyla özür dilediğini ancak kulübü Fatin Vatanspor'un hala konuyu reddettiğini söyleyen sporcular, "Kulüp anlattıklarımızı yalanlıyor, 'Bizleri karalama çabası' diyorlar ancak Aydın'ın kendi attığı özür mesajları var. Kulübü karalama gibi bir derdimiz yok ama özür mesajları olmasına rağmen de aynı kulübte çalışmaya devam ediyor" diyerek Fatih Vatanspor'un kendilerini suçlamasına itiraz ediyorlar. 

AYDIN'IN İFADESİ HALA ALINMADI 

Kadınlar, Efe Mehmet Aydın'ın ifadesinin hala savunmasının alınmadığını belirterek, "Pandemi nedeniyle olduğu söyleniyor. Biz hemen ifade işlemlerinin bitip, kararın verilmesini istiyoruz. Ardından da TFF'ye, "Bakın bu hoca suç aldı, gerekeni yapın" diyeceğiz. Çünkü her türlü belge ve kanıt elimizde var. Kendisinin ceza alacağına, suçlu olduğuna ve somut gerçeğin ortaya çıkarak adaletin yerini bulacağına inanıyoruz" diyorlar.  

'CEZA ALDIĞI DÖNEMDE MAÇLAR YOKTU'

Dava sonunda mutlaka adaletin yerini bulacağına inanan sporcuların açıklamaları şu şekilde: 

"TFF yaşanan saldırının ardından, Aydın'a 60 gün hak mağrumiyeti cezası verdi ama biz bunu 60 gün mü, 60 maç mı bilmiyoruz. Zaten cezanın alındığı dönemde maçlar yoktu, maçlar oynanmaya başladığında da Aydın'ı takımın başında gördük. Yani aslında TFF, hocaya bir şekiliyle ceza vermiş oldu. Mahkemenin takdiri ile bu davadan da Aydın'ın ceza alacağına inanıyoruz. 

'ÖDÜL ALMASI 'İYİ OLDU' DİYEBİLİRİZ'

Geçtiğimiz günlerde 'En iyi antrenör' ödülü alması hakkında çok bir şey diyemiyorum açıkçası. Bu olay bir taraftan da iyi oldu. Yaşananların bu kadar duyulmasına neden oldu ödül töreni. 'Keşke olmasaydı' diyeceğim ama daha önce bu şiddeti toplumsallaştırmaya çalıştık ancak başaramamıştık, o yüzden 'iyi ki ödül almış' diyoruz. Artık tüm Türkiye biliyor. 

Avukat yardımı talep etmedik buna gerek duymadık. Zira şikayetimizi ve haklılığımızı ispat edicek belge ve delillerimizi mağduriyetimizin ispatı olan raporları sunduk"

'AYDIN, AYNI ZAMANDA ÜNİVERSİTE'DE MÜDÜR'

Efe Mehmet Aydın, aynı zamanda İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nde Spor Müdürü olarak görev yapıyor. Üniversite'nin, Aydın hakkında soruşturma açıp açmadığı ise merak ediliyor. Üniversite'nin resmi sitesindeki iletişim bilgilerinden Efe Mehmet Aydın'a da, okul idaresine de ulaşılmıyor. 

Ancak üniversitenin resmi sayfasında Aydın'ın görevinin başında olduğu anlaşılıyor.  

 KULÜPTEN AÇIKLAMA : ISITIP ISITIP GÜNDEME GETİRİLİYOR, ABARTILI KURGULAMA

Fatih Vatanspor Kulübü ise Teknik Direktör Efe Mehmet Aydın'a sahip çıkarak, "2019 yılında Kütahya'da Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Fomget Gençlik ve Spor ile oynadığımız maç sonunda gerçekleştiği söylenen olay, davada adı geçen sporcuların ve onları yönlendiren kişilerin abartılı kurgulamasıdır. Yargı boyutunun devam ettiği Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK)'nun kararını verdiği bir olayı ısıtıp ısıtıp gündeme getirmek kim oldukları herkesçe bilinen kişilerin maksatlı davranışlarıdır" ifadelerine yer verildi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar