'8 Mart'ta ulaşım ücretsiz olsun'

'8 Mart'ta ulaşım ücretsiz olsun'
'Sahte sözler ile 8 Mart'ı mı kutlayacaksınız yoksa kadınların taleplerini yerine mi getireceksiniz?'

Sosyalist Kadınlar Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ulaşımın ücretsiz olması talebiyle verdikleri dilekçelerin akıbetini sordu.

SKM üyeleri İBB binası önünde, İmamoğlu'na : "Sahte sözler ile 8 Mart'ı mı kutlayacaksınız yoksa kadınların taleplerini yerine mi getireceksiniz?" şeklinde seslendi. 

SKM Genel Meclis üyesi Ezgi Bahçeci, Türkiye'de kadın hareketinin yıllardır, '8 Mart'ın tatil ilan edilmesi, eşit işe eşit ücret, ücretsiz kreş, güvenceli istihdam gibi birçok talebinin yok sayıldığını ifade etti. 

'KADINDAN YANA ŞEHİRLER İSTİYORUZ'

Bahçeci, "Bir taraftan erkek egemen kapitalist sistemin çifte sömürüsüne maruz kalırken diğer taraftan yaşadığımız şehirler, parklar, sokaklar hatta evlerimiz erkek konforuna göre dizayn ediliyor" dedi. 

Ulaşımın her resmi gün ve bayramlarda ücretsiz olduğunu ancak 8 Mart'larda bunun uygulanmadığını belirten Bahçeci, belediyelerin 8 Mart'ta sokağa çıkan, eyleme giden kadınların hayatını kolaylaştırmayı dahi düşünmediğini ifade etti. Bahçeci, "Yerel yönetimlerin 8 Mart'ta ulaşımı kadınlara ücretsiz yapması için resmiyet beklemelerine gerek yok, kadınların taleplerine ses vermeleri yeterlidir" dedi.

Başta yerel yönetimler olmak üzere tüm yönetim organlarının kadınlara pozitif ayrımcılık tanımasını ve kadın alanlarının çoğaltılmasını isteyen Bahçeci, "Biz kadınların talebi net; özgür ve cinsiyetsiz yaşam alanları istiyoruz. Bunun için bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyoruz, 8 Mart'ta ücretsiz ulaşım ve kadından yana şehirler istiyoruz. Tüm taleplerimiz karşılanana kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerinde bulundu.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar