ABD Büyükelçisi Flake, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

ABD Büyükelçisi Flake, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
ABD Büyükelçisi Jeff Flake, CHP mitingi öncesinde Büyükelçilik tarafından yayımlanan uyarı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrılıp 'duyulan rahatsızlık' iletildi.

Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre; ABD Büyükelçiliği'nce dün İstanbul'da CHP'nin düzenlediği "Milletin Sesi" mitingi öncesinde yayımlanan gösteri uyarısının ardından Türkiye'nin duyduğu rahatsızlık, bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan ABD Büyükelçisi Jeff Flake'e iletildi.

Flake'e, söz konusu gösteri uyarısında, bu tür mitinglerde emniyet birimleri tarafından alınan önlemler hakkında asılsız iddiaların yer aldığı belirtildi. Büyükelçi'ye kolluk kuvvetlerince orantısız güç kullanımının ciddi bir sorun olduğu, ABD'de bu nedenle yaşanan olaylar ortadayken siyasi parti mitinglerinin Türk demokrasisinin köklü bir geleneğini oluşturduğu ve Türkiye'de bu konuda sanki önemli bir problem varmış izlenimi yaratılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Ayrıca, mitingin dün sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiği ve herhangi bir olayın yaşanmadığı vurgulandı.

Büyükelçi Flake'e, ABD makamlarınca kendi vatandaşlarına yönelik olarak bundan sonra yayımlanabilecek seyahat, gösteri uyarılarının gerçekler dikkate alınarak hazırlanmasının beklendiği iletildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar