ABD'de su arıtma sistemine kimyasal saldırı

ABD'de su arıtma sistemine kimyasal saldırı
Saldırının faillerine dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca saldırının ABD içinden mi yoksa dışından mı yapıldığı ise bilinmiyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida eyaletine bağlı Oldsmar şehrinde, bir hackerın, bölgede bulunan su arıtma tesisine gerçekleştirildiği saldırıyla suyun içeriğine önemli miktarda kimyasal enjekte etmeye çalıştığı söylendi.

Bilgisayar korsanının, Oldsmar'daki su arıtma tesisindeki sodyum hidroksit (kostik soda) miktarını artırdığı ancak bir yetkilinin bunu fark ederek duruma engel olduğu belirtildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, sudaki asit miktarını artırmak için bir çeşit kül kullanıldığı ifade edildi. Daha fazla miktarda külün kullanılması durumunda ise büyük sorunlarla karşılaşmanın muhtemel olduğu kaydedildi.

Tampa Bay Times'ın haberine göre, bir fabrika operatörü, sabah saatlerinde sisteme erişim girişimini gördüğünü ancak bunun, amiri tarafından gerçekleştirildiğini düşündü. Operatör, öğleden sonra başka bir girişimde bulunulduğunu ve bu kez hackerın yazılıma eriştiğini ve sodyum hidroksit içeriğini milyonda 100 parçadan 11 bin 100 parçaya çıkardığını söyledi. Olayı fark eden operatör, sodyum hidroksit seviyesini hemen normale indirdiğini belirtti.

Pinellas Şerifi Bob Gualtieri, tesislerde arıtılan suda şimdiye kadar herhangi bir tehlike yaşanmadığını söyledi. Ayrıca Şerif, "Ben kimyager değilim ancak size şunu söyleyebilirim ki o maddenin az bir miktarını içme suyuna koymanız sağlığınız için hiç iyi olmaz" ifadesini kullandı.

Saldırının faillerine dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca saldırının ABD içinden mi yoksa dışından mı yapıldığı ise bilinmiyor. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar