ABD'de tarım dışı istihdamda beklentilerin üzerinde hızlı artış

ABD'de tarım dışı istihdamda beklentilerin üzerinde hızlı artış
Piyasaların merakla beklediği ABD istihdam verisi açıklandı. ABD'de tarım dışı istihdam 528 bin ile beklentilerin üzerinde geldi. Veriye ilişkin beklenti 250 bin artış yönündeydi.

ABD'de temmuz ayına ilişkin tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Veriler beklentilerin iki katında bir gerçekleşmeye işaret etti. Verilerin açıklanmasının ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında daha büyük bir faiz artışı yapacağı beklentileri arttı.

ABD'de temmuz ayında tarım dışı istihdam 528 bin arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi artışın 250 bin olması yönündeydi.

Haziran ayı için 372 bin olarak açıklanan artış 398 bine revize edildi.

Temmuz ayında ülkede işsizlik ise yüzde 3,5 seviyesine geriledi. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 3,6 olarak belirlenmişti.

Aynı dönemde ortalama saatlik kazançlar aylık bazda yüzde 0,5 artarak yüzde 0,3'lük beklentinin üzerinde gerçekleşti. Yıllık olarak ise ortalama saatlik kazançlar da yüzde 5,2'lik yükseliş kaydedildi. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 4,9 olmuştu.

Verilerin açıklanmasının ardından piyasada Fed'den daha şahin bir adım geleceğine ilişkin beklentiler arttı. Swap piyasalarında Fed'in eylülde 75 baz puanlık artış yapması olasılığı 50 baz puanlık artış olasılığını geçti.

Bloomberg Dolar Endeksi'nde günlük yükseliş yüzde 0,6 seviyesine ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar