ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan uçak açıklaması: Sınır dışı edilen diplomatları alması için izin verdik

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan uçak açıklaması: Sınır dışı edilen diplomatları alması için izin verdik
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, Rus hükûmetinin BM'den sınır dışı edilen diplomatları ülkelerine geri götürmesi için bir uçak göndermesine izin verdiklerini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, uçuş takip sitelerinde Saint Petersburg'dan Washington'a uçtuğu görülen ve sosyaş medyada gündem olanuçak hakkında açıklamada bulundu. 

Bakanlık, Rus hükûmetinin BM'den sınır dışı edilen diplomatları ülkelerine geri götürmesi için bir uçak göndermesine izin verdiklerini belirtti. Sözcü açıklamasında, ''Bu özel imtiyaz, Rus misyonu personelinin ve ailelerinin verdiğimiz süre içinde ayrılabilmesi için federal düzenlemelere uygun şekilde verildi'' ifadelerini kuallandı.

Reuters'ın aktardığına göre sözcü, ''Bu özel imtiyaz, Rus misyonu personelinin ve ailelerinin verdiğimiz süre içinde ayrılabilmesi için federal düzenlemelere uygun şekilde verildi'' dedi.

ABD, geçen günlerde hava sahasını Rusya'ya, Moskova'nın Ukrayna'ya saldırması gerekçesiyle kapatmıştı.

Rusya Federasyonu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebizia, ABD'nin 12 Rus diplomatının 7 Mart'a kadar ülkeden ayrılmasını istediğini bildirmişti.

Uçuş takip sitelerinde Saint Petersburg'dan Washington'a uçtuğu görülen uçak sosyal medyada gündem olmuştu.

Öne Çıkanlar