ABD: Kuzey Kore'ye karşı düşmanca bir niyetimiz yok, hala görüşmeye açığız

ABD: Kuzey Kore'ye karşı düşmanca bir niyetimiz yok, hala görüşmeye açığız
Kuzey Kore lideri Kim, ABD'nin diyaloğa açık olduğunu duyurmasını aldatmaca ve düşmanca eylemleri maskeleyen bir yanıltmaca olarak nitelendirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'un Kuzey Kore'ye karşı düşmanca bir niyet taşımadığını ve müzakere fikrine açık olduğunu duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Washington'un diyaloğa ön koşulsuz olarak açık olduğu yönündeki açıklamasını aldatmaca olarak değerlendirmesine yanıt verdi.

Bakanlıktan bir sözcü, yaptığı açıklamada, "ABD, Kuzey Kore'ye karşı düşmanca bir niyet taşımamaktadır" ifadelerini kullandı.

Sputnik’in aktardığı habere göre Sözcü, "Politikamız, ABD'nin, müttefiklerimizin ve konuşlanmış kuvvetlerimizin güvenliğini artıran somut bir ilerleme kaydetmek için Kuzey Kore ile ciddi ve sürdürülebilir bir diplomasi arayan, ayarlanmış ve pratik bir yaklaşım gerektiriyor" dedi.

Kuzey Kore lideri Kim, dün Yüksek Halk Meclisi'ne yaptığı konuşmada, ABD'nin diyaloğa açık olduğunu duyurmasını aldatmaca ve düşmanca eylemleri maskeleyen bir yanıltmaca olarak nitelendirmişti.

Kim, "ABD'nin bize yönelik askeri tehdidi ve düşmanca politikası hiç değişmedi, aksine daha da kurnaz hale geldi" demişti.

Öne Çıkanlar