ABD ile darbe girişiminde gözaltına alınan Sudan Başbakanı Hamduk arasında görüşme

ABD ile darbe girişiminde gözaltına alınan Sudan Başbakanı Hamduk arasında görüşme
ABD Dışişleri Blinken, Sudan'da 25 Ekim sabahı başlatılan darbe girişiminde gözaltına alınan Hamduk'a serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladığını iletti.

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkedeki darbe girişimini kınadı ve bir an önce sivil yönetime geçilmesi yönündeki çağrısını yineledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken ile Hamduk arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre Blinken, 25 Ekim sabahı yapılan darbe girişiminde gözaltına alınan Hamduk'un dün serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladığını ileterek, askerlerce gözaltına alınan diğer sivillerin de derhal serbest bırakılması gerektiğini söylediği aktarıldı.

‘DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ’

Sudan'daki darbe girişiminden derin endişe duyduğunu vurgulayan Blinken, ABD'nin sivillerin öncülüğündeki bir geçiş hükümetine olan desteğini bir kez daha yineledi.

Sudan'da darbe girişiminde bulunan askerler tarafından gözaltına alınan Başbakan Abdullah Hamduk'un serbest bırakıldığı açıklanmıştı. (Sputnik)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar