ABD'de cinsiyet bölümünde 'X' yazan ilk pasaport verildi

ABD'de cinsiyet bölümünde 'X' yazan ilk pasaport verildi
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı ülke tarihinde ilk kez cinsiyet bölümünde 'X' yazan pasaportlar hazırlandığını duyurdu.

ABD'nin ülke tarihinde ilk kez cinsiyetsiz pasaport verdiği öğrenildi Dış işleri bakalnlığı tarafından yapılan açıklamayla, Cinsiyet Bölümünde 'X' yazan pasaportlar hazırlandığı da duyuruldu. Kendisini kadın ya da erkek olarak tamınlamayan Amerikalılar için bir dönüm noktası olan cinsiyetsiz pasaportlarla ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Nepal ve Kanada'nın ardından beşinci ülke oldu. 

Bakanlığın LGBT+ haklarından sorumlu özel diplomatik temsilcisi Jessica Stern, konuya dair açıklmada bulundu. tarihi olarak tanımladığı bu gelişme ile hükümet belgelerinin "hayattaki gerçekle" uyumlu hale getirildiğini belirten Stern, İnsanların cinsel vasıflarının iki tanımdan çok daha fazla çeşitlilik sergilediğinin de altını çizdi. Stern, kişilerin gerçek kimliklerini yansıtan belgeler verilmesinin "onur ve saygının" bir gereği olduğu da kaydetti.

Euronews'de yer alan habere göre; Bakanlık getirilen yeni değişiklikle diğer kimlik belgelerindeki cinsiyetten farklı beyanda bulunan kişilerin tıbbi olarak bunu belgelemesi şartını da kaldırdı. Ancak pasaport başvurusunda 'X' seçeneği işaretlense bile, diğer bütün formlarda olduğu gibi İdare ve Bütçe Ofisi tarafından onaylanması gerekiyor.

Öne Çıkanlar