Abdülkadir Selvi’nin sosyal medyada alay konusu olan yazısı

Abdülkadir Selvi’nin sosyal medyada alay konusu olan yazısı
'Maç bitince de ‘Mehmet ben kaç yaptım?’ diye sormayı ihmal etmiyor, yani maç sırasında bir Cumhurbaşkanı değil, takım kaptanı havasında.'

ABD'li Türkiye Uzman Steven A. Cook, Erdoğan'ın Türkiye'yi yönetemeyecek kadar hasta olabileceğini yazmasından sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın basketbol oynarken yayınlanan görüntüleri daha çok tartışılmaya başlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve iktidara yakın yazarlar, özellikle sosyal medya üzerinden Erdoğan’ın sağlığının yerinde olduğu vurgusunu yaptı.

Son olarak Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, konuyu bugünkü köşe yazısına taşıdı.. Selvi köşesinde şöyle yazdı: 

"Topu alamadığı zaman, "Pas verin bakalım" diye çıkışıyor. "Alpay bana faul yaptı" diyecek kadar da sahici. Hamza Yerlikaya’yı, ‘Haydi Hamza, haydi Hamza" diye teşvik ediyor, basket topunu alınca bencil davranmayıp pas dağıtımı yapıyor. Attığı pası basket yapana, "Hele şükür" derken, attığı top potaya girmeyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na, "Ne yapıyorsun Mehmet ya?" diye çıkışırken tam bir kaptan refleksi gösteriyor. Maç sırasında, "Ver Serkan’a, ver Serkan’a" diye taktik veren, top rakip oyuncunun yüzüne çarpınca "Var mı bir şeyin?" diye soracak kadar centilmen olan, potanın altına giren takım arkadaşına, "Yap sayını, yap sayını" diye seslenen tam bir basket oyuncusu vardı karşımızda. Maç bitince de "Mehmet ben kaç yaptım?" diye sormayı ihmal etmiyor, yani maç sırasında bir Cumhurbaşkanı değil, takım kaptanı havasında.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basketbol oynadığı anlara ilişkin kısa bir video paylaştı.

Altun’un paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basket attığı bir anın görüntüsü yer aldı. Fahrettin Altun, "Evet, devamı yarın @RTErdogan’da" ifadesini kullanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi Twitter hesabını işaret etti.

İki gün önce de Erdoğan’ın spor yapma fotoları paylaşılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bazı bakan ve danışmanları ile basketbol maçı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde oynanan maçta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu yer aldı. Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takımı, 50-24 kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, maça ilişkin Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda, "Maç sonrası durum değerlendirmesi. Cumhurbaşkanımız formundaydı maşallah" dedi.

Selvi'nin yazısı sosyal medyada alay konusu oldu.

Öne Çıkanlar