Abdullah Gül: 'Barış' diplomasiyle de sağlanabilir

Abdullah Gül: 'Barış' diplomasiyle de sağlanabilir
Eski Cumhurbaşkanı Gül'ün Suriye harekatına ilişkin mesajında Suriye'nin toprak bütünlüğü ve diplomasi vurgusu dikkat çekti.

Yeni partiyle ismi anılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP hükümetinin Suriye'nin kuzey doğusuna yönelik düzenlediği harekata ilişkin açıklamalarda bulundu

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Gül'ün mesajlarındaki Suriye'nin toprak bütünlüğü ve 'bağımsız diplomasi' vurgusu dikkat çekti.

"Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak, bölgemizi huzura ve istikrara kavuşturmak amacıyla yapılan harekâtı yürüten Kahraman Ordumuzun görevini başarıyla icra edip Mehmetçiğin salimen yurda dönmesini Allah'tan dilerim" diyen Gül, hükümetin "Barış Pınarı Harekatı" adını verdiği harekata ilişkin, kalıcı 'barışın' Suriye'nin birliği ve diplomasiyle de sağlanabileceğini dile getirdi.

Eski cumhurbaşkanı Gül'ün o sözleri şöyle:

"Bölgemizde tesis edilecek barışın kalıcılığının, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği esas alınarak, büyük güçlerin küresel hesap ve çıkarlarından bağımsız bir şekilde yürütülecek diplomasiyle sağlanabileceği de akıldan çıkarılmamalıdır."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar