Şenyaşar ailesi Adalet Nöbeti'ni Ankara'ya taşıyor: Dayanışma çağrısı

Şenyaşar ailesi Adalet Nöbeti'ni Ankara'ya taşıyor: Dayanışma çağrısı
‘Annenin evini adliye kaldırımına taşıdınız, savcıların da önce vicdanlarını söktünüz, sonra cübbeleri giydirdiniz. Elbette bu zulüm çarkı kırılacak.’

Şenyaşar ailesinin 171 gündür ‘Adalet Nöbeti’ tuttuğu Urfa Adliyesi önünden seslenen avukatları Serhat Kurt, duyarlı herkesi eylemlerini önümüzdeki günlerde Ankara’ya taşıyacak aileye destek vermeye çağırdı.

24 Haziran 2018 seçimlerinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattıkları ‘Adalet Nöbeti’, 171’inci gününde. Her gün olduğu gibi mesai başlangıç saatinde adliye binası önüne gelen anne ve oğlu, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda nöbetlerine başladı.

Nöbet alanına üzerinde "Adalet istiyoruz" yazılı dövizi asan aileye bugünkü nöbetlerinde avukatları Serhat Kurt da eşlik etti.

SAVCI 171 GÜNDÜR AİLEYİ KABUL ETMİYOR

Avukat Kurt, burada yaptığı konuşmada "Adalet Nöbeti 171’inci gününde. Aynı zamanda bugün Urfa Cumhuriyet Başsavcısı’nın aileyle görüşmemesinin de 171’inci günü" dedi.

Anne ve oğlunun 24 Ağustos’ta savcıyla görüşmek için 10 saat adliye binası içinde beklediğini hatırlatan Kurt, "Ancak basit gerekçelerle bu talepleri reddedildi. Ailenin üç yıldan fazladır gerçek suçlular yargılansın talebi kabul edilmiyor. Daha önce savcı ‘23 kişi tespit ettik’ demişti, ancak o savcı görevden alındı. Şimdiye kadar 8 dosya savcısı değişti ya da değiştirildi. Tespit edilen kişilerle ilgili bir tutuklama kararı çıkarılmıyor. Aileye destek ziyaretleri ise her gün sürüyor. Dün de Melek Çetinkaya ziyaret etti. İki anne de adaletsizliğe karşı mücadele ediyor" diye konuştu.

‘VİCDAN SAHİBİ HERKESİ AİLEYLE SAHİP ÇIKACAKTIR’

Ailenin adalet mücadelelerini önümüzdeki günlerde Ankara’ya taşıyacağını söyleyen Kurt, "Aile Ankara’ya gittiğinde vicdan sahibi herkes aileye sahip çıkacaktır, buna kuşkumuz yok. Aile herkes için adalet istiyor, herkes de aileye sahip çıkmalı" sözleriyle duyarlı herkesi aileye destek vermeye davet etti.

‘BU ZULÜM ÇARKI KIRILACAK’

Şenyaşar ailesine ait sosyal medya hesabından ise, Adalet Bakanlığı, Meclis Genel Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hesapları etiketlenerek şu paylaşımda bulunuldu: "Kötü niyetleriniz, siyasi menfaat hesaplarınız bir aileyi yok etti. Annenin evini de adliye kaldırımına taşıdınız. Savcıların da önce vicdanlarını söktünüz, sonra cübbeleri giydirdiniz. Elbette bu zulüm çarkı kırılacak." (MA)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar