Adalet Nöbeti'nde darbedilerek gözaltına alınan Akman ve Çiftçi serbest bırakıldı

Adalet Nöbeti'nde darbedilerek gözaltına alınan Akman ve Çiftçi serbest bırakıldı
Adalet Nöbeti’nde darp edilerek gözaltına alınan Fince Akman ve Cemile Çiftçi serbest bırakıldı.

Tutuklu yakınları, hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde başlattıkları Adalet Nöbetini 7’inci haftasında da sürdürdü. Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman ve Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde ağır hasta tutuklu olan Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi, adliyenin C Kapısı’nda bulunan Meydana gelerek tutukluların yaşadıkları ihlallere dikkat çekti. Adalet Nöbeti’ni Kağıthane Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını bildiren polisler, Akman ve Çiftçi’yi gözaltına aldı.

KAYMAKAMDAN 'ÖZEL YASAK' 
 
Bu sırada Gezi Davası’nda verilen hapis cezalarını protesto etmek için İstanbul Adliyesi’nde Adalet Nöbeti başlatan avukatlar da Çiftçi ve Akman’a destek verdi. Adalet Nöbeti'ni başlatan Akman ve Çiftçi burada açıklama yapmak istedi. Ailelerin etrafını saran polis, Kağıthane Kaymakamlığı’nın kendileri hakkında "özel yasak" kararı olduğunu aktararak, açıklamayı engelleyeceklerini bildirdi. Engellemeye tepki gösteren Akman ve Çiftçi, polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Polis, aynı zamanda çekim yapmak isteyen gazetecileri de darp ederek, alandan uzaklaştırdı.
 
AVUKATLARDAN TEPKİ 
 
Orada bulunan avukatlar da tutuklu yakınlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Av. Diren Yeşil, polise, "İşkencecisiniz. Döverek dışarı atıyorsunuz. Burası hukuk devleti öyle mi? Böyle bir keyfiyet yok. Polis devleti. Hepiniz işkencecisiniz. Ruhunuzda var" dedi. Gözaltına alınan Akman ve Çiftçi Çağlayan Polis Karakolu’na götürüldü. Burada ifadeleri alınan Akman ve Çiftçi daha sonra serbest bırakıldı. (MA)

 

Öne Çıkanlar