Adli Tıp 'Hapishanede kalamazlar' demişti; ölüm orucundaki avukatların tahliye talebi reddedildi

Adli Tıp 'Hapishanede kalamazlar' demişti; ölüm orucundaki avukatların tahliye talebi reddedildi
Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'la ilgili ATK’nin 'Hapishanede kalmaları uygun değildir' raporu üzerine yapılan tahliye başvurusu reddedildi.

Adil yargılama talebiyle ölüm orucunun 210’uncu gününde olan avukat Ebru Timtik ile 179'uncu gününde olan avukat Aytaç Ünsal ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) "Hapishanede kalmaları uygun değildir" raporu üzerine avukatlar, İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye başvurusunda bulundu. Mahkeme, yapılan talebi dosya üzerinden karara bağladı. 

Talebe ilişkin mütalaasını sunan savcı,  ATK'nin verdiği rapora dikkat çekerek, Timtik ve Ünsal'ın hastanede tedavilerinin yapılabileceğini savunarak, tahliye talebinin redddilmesini istedi. 

MAHKEME: CEZAEVİNDE KALABİLİR

Mahkeme, Timtik ve Ünsal'ın tıbbi takip ve tedavilerinin cezaevi idaresi tarafından sağlanabileceğini belirterek, tahliye talebini reddetti. 

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın tahliye edilmemesini Adliye önünde protesto etti.

‘ADİL YARGILANMA İSTİYORLAR’ 

Protestoda konuşan Av. Akbulut, ATK’nin raporuna işaret ederek, "Bugünkü rapor bizim çıplak gözle gördüğümüz gerçekleri söyleyen bir rapordu. Bu rapor Ebru'nun da Aytaç'ın da geçirdikleri gün itibariyle hapishane koşullarında kalmalarının artık mümkün olmadığı söylüyordu. Biz de arkadaşlarımızın kendi seçecekleri bağımsız hekimler tarafından, bağımsız hastanelerde durumlarının kontrol altına alınmasını bunun olabilmesi için de tahliyeleri edilmelerini talep ettik. Ancak mahkeme Ebru ve Aytaç için tıbbi müdahale için hastaneye kaldırılması yönünde bir karar verildi. Bu kararı bizim kabul etmemiz mümkün değil. Bu kararı arkadaşlarımız da kabul etmeyecekler. Çünkü arkadaşlarımız bir tedavi talep etmiyorlar. Ebru 210 gündür, Aytaç 179 gündür adil yargılanma talep ediyor. Beraat değil, adil yargılanma istiyorlar" şeklinde konuştu.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Geçmişte ölüm orucunda olan ve daha sonra hayatını kaybeden Mustafa Koçak'a yapılan zorla müdahaleyi anımsatan Akbulut, "Şimdi de Ebru ve Aytaç'ın da zorla müdahale işkencesine maruz kalabilecekleri bir karar oluşturuldu. Arkadaşlarımızın hangi hastanede, hangi doktorlar tarafından tedavi edileceklerini bilmiyoruz ama arkadaşlarımız bu tedaviyi kabul etmeyecekler. Biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Zorla müdahale işkencesine izin vermeyeceğiz. Arkadaşlarımızın adil yargılanma talebi kabul edinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz" diye seslendi.

‘TALİMATA UYARAK SERBEST BIRAKILMADILAR’ 

Av. Sinan Zincir ise, mahkemenin hukuku, adaleti ve hakikati değil, ölüm kararının altına imza attığını kaydetti. Mahkemenin "kaçma şüphesi" gerekçesiyle tahliye kararı vermediğini ifade eden Zincir, "Mahkeme kararı ile arkadaşlarımıza zorla müdahalenin önünü açmıştır. Bu ülkede hapishaneler gerçekliğini iyi biliyoruz ama devrimcilerin ve devrimci avukatların iradesini de çok iyi biliyoruz.  Arkadaşlarımızı öldürmelerine izin vermeyeceğiz. Direnişimize devam edeceğiz. ATK ‘ölüm sınırındalar cezaevinde kalamazlar’ diyor. Bir mahkeme bakanlıktan gelen talimata uyarak arkadaşlarımızı serbest bırakmıyor. Mahkeme talimatla arkadaşlarımızın ölüm fermanını imzalamıştır" diye konuştu. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar