'Kılıçdaroğlu, MHP af teklifi getirirse destek vereceğini söyledi'

'Kılıçdaroğlu, MHP af teklifi getirirse destek vereceğini söyledi'
Adil Yaşam Derneği Başkanı Haluk Çavuşoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'MHP teklifi getirirse destek vereceğini söyledi' iddiasında bulunuyor.

Af talebiyle kampanyalar düzenleyen Adil Yaşam Derneği Başkanı Haluk Çavuşoğlu, "Devlet Bahçeli 2018 seçimlerinde af çıkaracağını söyledi. Bunu duyan mahkûmlar ve aileleri MHP’ye oy verdi. Ama MHP aftan vazgeçti" diyor.

Muhalefetin de bu talebe olumlu yaklaştığını söyleyen Çavuşoğlu, "Bilhassa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP teklifi getirirse destek vereceğini söyledi" iddiasında bulunuyor.

'CEZAEVİNDEKİ HERKES CANİ DEĞİL'

Demokrat Haber’den Ömer İbrahimoğlu’nun sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Biz yeniden adil bir yargılama istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki tutuklu sayısı fazla ama kader mahkûmu da çok fazla. Elbette bu zor bir süreç ama içlerinden bir tanesi bile haksız yere ceza aldıysa affedilmesi gerekir. Diyarbakır’daki HDP binasının önünde bekleyen annelerin çocukları geri döndükleri zaman devlet onları affediyor. Hükümet bunu yapıyorsa bu zor süreci de uygulamalı diye düşünüyorum. Çünkü cezaevindeki herkes cani değil. Şunu da belirtmek istiyorum gerçek suçlular cezaevine girmiyor. Onlar çok iyi avukatlar tutup özgür kalıyorlar" diyor.

'FETÖ'CÜ BİR SAVCININ VERDİĞİ KARARLAR YENİDEN ELE ALINMALI'

Çavuşoğlu, "İktidar, FETÖ’cülerin yargıda bir tahribat yaptığını belirtiyor. O zaman mesela FETÖ’cü bir savcının verdiği bütün kararlar tekrar ele alınmalı" çağrısı yapıyor.

'CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇU TUTUKLANMA GEREKTİRMEZ'

"Yargı kesinlikle bağımsız değil" diyen Çavuşoğlu, "Bunun en iyi örneğini Gazeteci Sedef Kabaş olayında gördük. Herkes çok iyi bilir ki, cumhurbaşkanına hakaret suçu tutuklanma gerektirmez. Yargı bağımsız olmalı. Ben Türkiye toplumunun adalet noktasında buluşması gerektiğine inanıyorum. Adalet Bakanı, ‘Türkiye yargısına güvenin azaldığını’ söyledi. Yani herkes yargının bağımsız olmadığı konusunda hemfikir" iddiasında bulunuyor.

"Dünyaya geliş amacımın mücadele ve adalet olduğuna inanıyorum. Bu yüzden hayatım boyunca adalet için mücadele etmeye devam edeceğim" diyen Çavuşoğlu, "Abim cezaevine girmişti. Cezaevi içine telefon sokmuştu. Telefon soktuğu için 14 buçuk yıl ceza aldı. Avrupa’da bunun cezası bile yok. Abime verilen büyük cezayı haksız buldum. Bu da beni af mücadelesine kattı" şeklinde konuştu.

'MAHKUMLAR VE AİLELERİ BAHÇELİ'YE OY VERDİ'

Çavuşoğlu, "Devlet Bahçeli 2018 seçimlerinde af çıkaracağını söyledi. Bunu duyan mahkûmlar ve aileleri MHP’ye oy verdi" diyerek şöyle devam etti:

"Ama MHP aftan vazgeçti. Biz bu yasanın çıkmasını istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Sesimiz daha gür çıksın diye, bütün tutuklu ailelerini tek çatı altında topladık ve derneğimizi kurduk. Şu an seksen bir ilde tutuklu aileleriyle bir aradayız, beraberiz.

'HÜKÜMET HAPİSHANELERDEN CİDDİ GELİRLER ELDE EDİYOR'

Silivri cezaevinde toplam 18 bin 500 tutuklu bulunuyor. Hükümet onlardan ciddi miktarda gelir elde ediyor. Özellikle açık cezaevinde büyük firmaların imalatları tutuklu kişilere yaptırılıyor. Ücret olarak ayda 100-180 lira veriliyor. Şunu anlatmaya çalışıyorum: Devlet mahkûmları işçi gibi kullanıyor ve çok çok az ücretler ödeyerek.

Açık cezaevinde olan tutuklular, bu duruma itiraz ettiklerinde iyi halleri yanıyor ve tekrar kapalı cezaevine gönderiliyorlar. İtiraz etme hakları da yok. Çoğu kişi bilmiyor ama hükümet hapishanelerden ciddi gelirler kazanıyor."

Öne Çıkanlar