Afganistan'da bin kişinin mahsur kaldığı iddia edildi

Afganistan'da bin kişinin mahsur kaldığı iddia edildi
Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda aralarında ABD'lilerin de bulunduğu yaklaşık bin kişinin mahsur kaldığı öne sürüldü.

Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda, yaklaşık 1000 kişinin mahsur kaldığı ileri sürüldü. Aralarında ABD vatandaşları ile Afgan tercümanların da bulunduğu yüzlerce kişinin, havalimanından tahliyeler için Taliban'ın onayını beklediği aktarıldı.

'İNSANLARI TEHLİKEYE ATIYORLAR'

Reuters ajansına konuşan bir uçuş organizatörü, charter uçuşlarının kalkmasını bekleyen 1000 kişinin günlerdir Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda bulunduğunu söyledi. Uçuşlardaki gecikmeler nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı'nı suçlayan organizatör, "Bu insanların hayatlarını tehlikeye attıkları için sorumlu tutulmaları gerekiyor" dedi.

Söz konusu iddialara hakkında Reuters'a demeç veren ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ise, sahada Amerikan personeli olmadığını ve uçuşlar hakkında ayrıntıları doğrulamak için güvenilir bir kaynaktan yoksun olduklarını belirtti.

ABD'Lİ KONGRE ÜYESİ: TALİBAN UÇAĞI REHİN TUTUYOR

Fox News'a konuşan ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde yer alan Cumhuriyetçi Mike McCaul ise altı uçağın Mezar-ı Şerif Havalimanı'da Taliban tarafından alıkonulduğunu iddia etti. Taliban militanlarının yolcuları 'bir takım talepler için rehin tuttuğunu' söyleyen McCaul, 'Washington Taliban'ı tanıyana kadar bu kişilerin ayrılmasına izin verilmeyeceğine inandığını' söyledi. McCaul, bu uçakların iki-üç gündür ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan onay almalarına rağmen havalimanından ayrılamadığını ileri sürdü.

Bir başka Cumhuriyetçi Partili kongre üyesi, Dışişleri Bakanlığı'nı risk altındaki Amerikalıları ve Afganları tahliye etmek adına hükümet dışı gruplarla çalışmaya çağırdı. Mike Waltz, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e yazdığı mektupta, Afganistan'dan tahliyeler için sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar