Ahmet Şık: Kılıçdaroğlu'nun, Alevi olmasının 'mesele' olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerekiyor

Ahmet Şık: Kılıçdaroğlu'nun, Alevi olmasının 'mesele' olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerekiyor
Kılıçdaroğlu ile ilgili 'adaylık' yorumu tepki çeken Ahmet Şık, 'topluma yayılmış ayrımcılığa ve bundan beslenen siyasetin kutuplaştırma etkisinin yarattığı riske' dikkat çektiğini söyledi.

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, 2023 seçimlerinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmalarını yorumlarken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun alevi kimliğinin, iktidarın yapabilecekleri göz önüne alındığında 'düşünülmesi gereken' bir şey olduğunu söyledi. 

'MADIMAK'I YAŞATABİLECEK BİR İKTİDAR'

Şık,  "Kemal Kılıçdaroğlu'nın, alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiç kimse 'iktidar oradan söz kurmaz' diye düşünmesin. Bakın bu öyle kötü bir iktidar ki bize her gün Madımak'ı yaşatabilecek bir iktidar" ifadelerini kullandı.

Medyascope'ta Ruşen Çakır ile 2023 seçimleri, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları ve seçim güvenliği üzerine konuşan Şık, adaylık için 4 ismin konuşulduğunu, bunlardan en güçlüsünün Ekrem İmamoğlu olduğunu söyledi. 

"Mansur Yavaş ve Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı yarışında şansı yok" diyen Şık, "Benim talep ettiğim şey iktidar değişiminden ziyade, iktidar değişiminin yaratacağı dönüşüm. Sistemin devamlılığı üzerine kurulu insanlarla bu olmaz" diyen Şık, adayın siyasi geçmişinin de önemli bir kriter olduğunu ifade etti. 

'ALEVİ OLMASI TÜRKİYE TOPLUMU VE SİYASETİ İÇİN BİR MESELE'

İmamoğlu'nun Karadeniz turunda verdiği görüntüleri ve sonrasında yaptığı açıklamaları eleştiren Şık, İmamoğlu'nun AKP'nin oy deposu olan illerden en rahat oy toplayabilecek kişi olduğunu ifade ederek Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin çekincelerini anlattı.

Şık,  "Kemal Kılıçdaroğlu'nın, Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiç kimse 'iktidar oradan söz kurmaz' diye düşünmesin. Bakın bu öyle kötü bir iktidar ki bize her gün Madımak'ı yaşatabilecek bir iktidar" dedi. 

"Toplumun fay hatlarını tekrar kırabilecek bir anlayışın altında hepimiz kalırız. Ona dikkat etmek gerekiyor" diyen Şık, seçim güvenliği konusunda sadece 6'lı ittifak kuran partilerin değil bütün partilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. 

TEPKİ ÇEKEN ŞIK: RİSKE DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞTIM

Şık'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamaları sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından tepki çekti. Bir kullanıcı Şık'ın 'Alevi' yorumu üzerine "O meseleyi düzeltmek hepimizin görevi olmalı. Ne demek Alevî olmasının Türkiye için mesele olması? Yeter ama artık!" ifadelerini kullandı.

Tepkiler üzerine Twitter'dan sözlerine açıklık getiren Şık, "Topluma yayılmış ayrımcılığa ve bundan beslenen siyasetin ötekileştirme/kutuplaştırma üzerinden yarattığı riske dikkat çekmeye çalıştığım bir ifadenin bağlamından koparılıp böyle yorumlanmasına mı, bu saçma yorumun altında birikenlere mi yoksa bunu fırsat bilenlere mi şaşırmalı?" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar