AİHM, Kavala kararını 10 Aralık'ta verecek

AİHM, Kavala kararını 10 Aralık'ta verecek
Osman Kavala başvurusunda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin, yaşam ve özgürlük hakkıyla ilgili maddelerinin ihlal edildiğini söylemişti

Gezi Parkı eylemlerini finanse ettiği iddiasıyla tutuklanan iş insanı Osman kavala'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yaptığı başvuruda karar 10 Aralık'ta açıklanacak. 

18 Ekim 2017 tarihinde tutuklanan Kavala, AİHM'e 2018 yılında avukatları aracığıyla yaptığı başvuruda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS), yaşam ve özgürlük hakkıyla ilgili 5. maddesinin 1. 3. ve 4. fıkralarının Türkiye tarafından ihlal edildiği şikayetinde bulunmuştu.

'Keyfi bir şekilde gözaltına alındığı', 'dava öncesi gözaltı süresinin uzunluğu' ve hala devam etmesiyle ilgili şikayetini dile getiren Kavala, kendisine isnat edilen suçlarla ilgili somut delil ortaya konulamadığını ve yerel mahkemelerin de tutukluluğun sürmesi için yine somut deliller sunamadığını bildirmişti.

Anayasa Mahkemesi'nin hukuksuz gözaltı süresiyle ilgili bireysel başvuru hakkı konusunda yeterli hızda karar alamadığı görüşünü dile getiren Kavala, 'hükümeti eleştirmesi gerekçe gösterilerek, insan hakları savunucusu olarak kendisinin ve diğer aktivistleri caydırmak ve susturmak amacıyla gözaltında tutulduğunu' söylemişti. (Kaynak: Euronews)

Öne Çıkanlar