AKP Diyarbakır İl Başkanı partisinin parasını kendi hesabına geçirdi

AKP Diyarbakır İl Başkanı partisinin parasını kendi hesabına geçirdi
'Paranın Mehmet Şerif Aydın tarafından 243 bin TL'sinin çekilmiş olduğu görülmüştür.'

AKP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Akyol, İl Başkanı Aydın'ın AKP Genel Merkezi'nden gelen 243 bin TL'yi hesabına geçirdiğini ileri sürdü. Akyol, Aydın'ı Genel Merkez'e şikayet etti.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, partisi tarafından gönderilen 243 bin TL'yi kendi kişisel ihtiyaçları için kullandığı ortaya çıktı. Diyarbakır İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın, genel merkezden partinin ihtiyaçları için gönderilen 243 bin TL’yi kendi hesabına geçirerek, kişisel harcamaları için kullandığını iddia etti. Akyol, durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'e bildirdi.  

Akyol'un gönderdiği dilekçede, Aydın'ın 3 Mart'ta "banka ve resmi işlerde yetkili kılındığını" ifade ederek, kendisinin de 4 Nisan'da İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandığını kaydetti. Dilekçede, partinin 6 Temmuz 2021’de AKP Genel Merkezi tarafından Diyarbakır İl Başkanlığı'nın ihtiyaçlarını gidermesi için gönderdiği 250 bin TL'den 243 bin TL'nin İl Başkanı Aydın tarafından kişisel ihtiyaçlarına karşılamak için çekildiğini aktarıldı. 

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Gönderilen bu paranın 1 Ağustos 2021 tarihine kadar gelmiş olan parti giderlerinin ödemelerinin yapılmasında kullanılmak üzere bankaya para çekmeye gittiğimde, parayı çekemeyeceğimizi, yetkisiz olduğumuzu banka biz ifade etmiştir. Bunun üzerine İl Başkanı Şerif Aydın'ı arayarak, Genel Merkez'in gönderdiği paranın ödemelerde kullanılmak üzere çekmek istememe rağmen parayı çekemediğimi ifade ettiğimde cevap olarak, 5 aydır İl Başkanlığı görevine geldiğini hiçbir iş yapmadığını, paraya ihtiyacı olduğunu ve bu parayı kendi ihtiyaçları için kullanacağını ifade etti. Sonra bankadan sorduğumda ekli dekonttan da görüleceği üzere paranın Mehmet Şerif Aydın tarafından 243 bin TL'sinin çekilmiş olduğu görülmüştür."

Dilekçede, banka dekontuna da yer verilerek, "Partiye olan sorumluluğum ve görevim gereği imkanlarım doğrultusunda kendimi sorumlu hissettim. Hissetmeye de devam ediyorum. Ayrıca ödeme icmal tablosundan görüleceği üzere Bellona firmasından ailesi ve şahsına ait almış olduğu eşya ve mobilyayı partiye fatura etmiştir. Bu faturanın, müdahalemiz sonucu ödemesi tarafımızca yapılmamıştır. Bu durum Başkan Bey’in kızgınlığına neden olmuştur." (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar