'AKP Grup Başkanvekilleri direktif verdi, 5. Madde geçti'

'AKP Grup Başkanvekilleri direktif verdi, 5. Madde geçti'
'Önce tek tek, gece yarısından sonra da 15-20 milletvekiliyle geldiler.'

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK- TBMM’de büyük tartışma yaratan KHK’li doktorların SGK’li hastanelerde çalışmasını yasaklayan 5. Madde'nin geçmesi için AKP’li Grup Başkanvekillerinin gece boyunca komisyona baskı yaptığı belirtildi. 

İLGİLİ HABER: HEKİMLERİ İŞSİZ BIRAKACAK 5. MADDE KAVGA DÖVÜŞ KABUL EDİLDİ

AKP'nin ‘Sağlıkla ilgili bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi’nin KHK ile ihraç edilen hekim ve diş hekimlerinin Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) ile anlaşmalı özel hastanelerde çalışmasını engellemeyi öngören 5'inci Maddesi' Sağlık Komisyonu’nda tartışmalar arasında kabul edilmişti.

Komisyon görüşmeleri sırasında milletvekilleri arasında gerginlik çıkmıştı.

AKP’Lİ GRUP BAŞKANVEKİLLERİ KOMİSYON BAŞKANINA DİREKTİF VERDİ, MADDE GEÇTİ

Komisyondaki tartışmaları Artı Gerçek’e anlatan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, taslak konusunda AKP’lilerin sinirli ve gergin olduğunu belirterek "Maddenin komisyondan geçmesi için AKP’li Grup Başkanvekilleri doğrudan meclis komisyon başkanına direktif vererek maddeyi komisyondan geçirdiler" dedi.

Hazır paket programın üstten, yani Saray’dan hazırlanarak komisyona gönderildiğini, AKP’li milletvekillerinin dahi bundan haberi olmadığını ifade eden Şeker, AKP’li Grup Başkanvekillerinin kendi milletvekillerine "Alın bu maddeyi, imzalayın getirin önlerine" dediklerini aktardı.

YANLARINDA 15-20 MİLLETVEKİLİYLE KOMİSYON TOPLANTISINA GİRDİLER

Şeker, Bülent Turan ve Mehmet Uçum başta olmak üzere bütün grup başkanvekillerinin komisyona saat 10 ile 11 arasında tek tek, gece yarısından sonra topluca girdiğini dile getirerek, yanlarında getirdikleri 15-20 milletvekiliyle metazori yapmaya çalıştıklarını, kendilerinin bunu protesto ettiklerini söyledi.

CHP 5. MADDEYİ AYM’YE TAŞIYACAK

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da yaşananları "Söylediğimiz hiçbir şey umurlarında olmadı. AKP ve MHP’li vekiller hep önlerine baktı ve tek bir madde hakkında bile konuşamadılar" sözleriyle anlattı.

"AKP Grup Başkanvekillerinden biri geldi ve ‘bana sataşıyorlar’ diyerek maddeyle ilgisi olmayan bir konuşma yaptı. Gecenin ilerleyen saatlerinde gerilim giderek arttı. Daha bir çok komisyon üyesi konuşmamıştı. Onların hakları da gasp edildi. Tamamen usulsüz bir süreç işledi" ifadelerini kullanan Gergerlioğlu şöyle devam etti:

Komisyon başkanı ‘bir önerge var, onu okutacağım ve oylamaya geçeceğim’ dedi. Biz de ‘böyle bir şey yapamazsınız’ dedik. Bunun üzerine gerginlik çıktı. Bağıra çağıra ‘ben bu oylamayı yapıyorum’ diyerek ne olduğu belli olmaya bir oylama yapıldı. Kaç kişi oy verdi, kaç kişi vermedi, hiçbir şey belli değil. O verdikleri önerge de oylandı mı oylanmadı mı belli değil. Sonuç olarak ne oylandı o da belli değil. Kendi yaptıkları işe de saygı duymadılar. Görüntüde önergeyi de maddeye katmış görünüyorlar ancak o da belli değil. Daha sonra salonu terk ettiler. Bunun üzerine tutanak tuttuk. Grup başkanvekilleri Meclis Başkanı'yla görüşüyor ve bunun anayasaya aykırı olduğunu söylüyorlar. CHP, görüşmelerden bir sonuç alınmazsa maddenin anayasa aykırı olduğunu belirterek maddeyi AYM’ye götürecek."

Öne Çıkanlar