'AKP, HDP'lilerin vekilliğini düşürüp ara seçime girmeyi planlıyor'

'AKP, HDP'lilerin vekilliğini düşürüp ara seçime girmeyi planlıyor'
ARTI TV'de Ankara Gündemi programına katılan İstanbul Bağımsız Milletvekili Cihangir İslam, HDP'nin kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ARTI GERÇEK- ARTI TV'de yayımlanan Ankara Gündemi programına katılan İstanbul Bağımsız Milletvekili Cihangir İslam, HDP milletvekilleri hakkında açılan fezlekeler ile "HDP'yi kapatma" gündeminin yeniden tartışılmasını değerlendirdi.

Yerel seçimlerde HDP'nin tutumu iktidar cenahının bir çok yerde ve bir çok büyük şehirde seçimleri kaybetmesine neden oldu diyen İslam, "Bunun hıncı ile öfkesiyle HDP'den intikam alma sürecine girdi. Temenni olarak söylemiyorum tabi ki umarım bu yoldan gitmezler. Fezlekeler ile milletvekili sayısını düşürerek belki bir ara seçime giderek kendi eksiğini tamamlayacak. HDP'nin de seçime girmesini engelleyerek. Ak Parti şuanda yasa çıkarabilecek durumda da değil. Son seçimde 301 vekili yakalayamadılar, koalisyon ortağına daima mahkum durumda" dedi. 

'SEÇMENDEN TOKAT YİYECEKLER'

HDP'ye çeşitli zorluklar çıkartarak erken seçime gidebileceğini söyleyen Cihangir İslam, "Ekonomik tabloya ve ülkenin genel durumuna baktığınızda erken seçimde seçmenden çok ciddi bir tokat yiyeceği de ortada. Bunların öfkesini, hırçınlıklarını HDP'den çıkartmasına neden oluyor" dedi. 

Öne Çıkanlar