AKP heyeti yeni infaz paketiyle ilgili İYİ Parti ve HDP ile görüştü

AKP heyeti yeni infaz paketiyle ilgili İYİ Parti ve HDP ile görüştü
İnfaz yasasında yapılacak değişiklerle ilgili siyasi partilerle görüşen heyetin başkanı AKP'li Cahit Özkan, 'Kanun teklifini gelecek hafta gündeme getirmeyi planlıyoruz' dedi.

AKP heyeti infaz düzenlemesini de içeren 3’üncü Yargı Paketi ile ilgili bilgi vermek için CHP’nin ardından İYİ Parti ve HDP’nin Meclis Grubu’na ayrı ayrı ziyarette bulundu.

AKP Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş ve Cahit Özkan, İYİ Parti Meclis Grubu’nu ziyaretinde, Grup Başkanvekilleri Lütfü Türkkan ve Müsavat Dervişoğlu ile görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret, 1 saat 40 dakika sürdü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, AKP heyetinin, konuyla ilgili bilgi verdiğini, kendilerinin de kanun teklifinin geneli hakkında bazı çekincelerini dile getirdiklerini belirtti. Türkkan, "Teklifin üzerinde iki gün çalışacağımızı, çekincelerimizi ve iştirak ettiklerimizi bizatihi kendilerine yazılı olarak en geç perşembe günü ileteceğimizi söyledik." dedi.

AKP hayati daha sonra, HDP’nin Meclis Grubu’nu ziyaret ederek, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen ve 1 saat 10 dakika süren görüşmede, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü ile HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç da yer aldı. Görüşmelerin ardından açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, infaz düzenlemesini de içeren kanun teklifine ilişkin siyasi partilerin görüşlerini aldıklarını belirtti.

PARTİLER GÖRÜŞLERİNİ YARIN AKŞAMA KADAR İLETECEK

Görüşmelerin ardından konuşan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, infaz düzenlemesine ilişkin muhalefet partileri ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yarın akşama kadar bize görüşlerini bildirecekler. Biz de bu metne son şeklini vererek teklif haline getireceğiz. Teklifi, Meclis Başkanlığı’na bu hafta içinde sunmayı planlıyoruz. Önümüzdeki hafta da gündeme getirmeyi planlıyoruz. Komisyon ve Genel Kurul aşamasına önümüzdeki hafta getirmeyi düşünüyoruz.

AKP heyeti bugün CHP, geçen hafta da MHP heyetiyle görüşmüştü. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar