AKP’li belediye başkanı, haber yapan gazeteciyi darp etti

AKP’li belediye başkanı, haber yapan gazeteciyi darp etti
Birecik’te HDP’nin yaptığı basın açıklamasını haberleştiren gazeteci Kerem Kırpaç, AKP’li belediye başkanı tarafından darp edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Birecik İlçe Örgütü, 2 yıl önce heyelan düştüğü için kapatılan Birecik Halfeti Kültür Yolu'nda yapılana çalışmaların tamamlanmamasından kaynaklı 23 Temmuz 2022 tarihinde basın açıklaması düzenledi. İlçede yerel bir haber sitesinde gazeteci olan Kerem Kırpaç, açıklamayı haberleştirmesi üzerine AKP’li Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam tarafından darp edildi.

Kırpaç, yaşadıklarını sosyal medya hesabı üzerinden şu şekilde paylaştı:

"Ben Kerim Kırpaç. Yerel Basın mensubu olarak Birecik ilçesinde görev yapmaktayım. Başta belirtmek isterim ki hiçbir Siyasi Fraksiyonla irtibat ve iltisakım yoktur. Gazetecilik kimliğimle Şanlıurfa Birecik ilçesinde 15 yıldır tarafsız Gazetecilik minvalinde mesleki hayatımı sürdürmekteyim. En ağır şartlarda dahi aralıksız çalışmalarıma devam ettim. Bundan kısa zaman önce yapmış olduğum farklı bir haber dolayısıyla Birecik Belediye Başkanı Sn. Mahmut Mirkelam tarafından kalabalık ortam içerisinde elime sopa ile vurularak, kişisel onurum ve Mesleki onurum ziyadesiyle zedelenmiştir. Sessiz kaldım. Sonrasında farklı bir siyasi partinin (HDP) basın açıklaması haberini yaptığım için 25.07.2022 tarihinde Sn. Mahmut Mirkelam tarafından tokatlandım. Aynı zamanda ağza alınmayacak Aile efradımı da içine alarak beni rencide etmiştir. Ben Basınım basının kalemi kırılamaz aynı zamanda Engelli bir bireyim epilepsi hastasıyım uğradığım haksızlığı şiddetle kınıyorum. Tüm kamuoyuna duyururum."

Mezopotamya Ajansı'nın ulaştığı Kırpaç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı teyit ederek, şiddete maruz kaldığını söyledi.

'BU TOKAT BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE TEHDİTTİR'

Konuya dair sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, "Hizmette sınıfta kalan Şanlıurfa’daki AKP’li başkanlar, basın mensuplarını baskı altında tutarak yanlışlarının ortaya çıkarılmasını engellemeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Tanal’ın açıklaması şöyle:

"Şanlıurfa Birecik’te yerel gazetecilik yapan Kerim Kırpaç’a tokat attığı iddia edilen AKP’li Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’ı şiddetle kınıyorum. Bu tokat, basın özgürlüğüne tehdittir, Şanlıurfalı gazetecilere gözdağıdır. Gazeteci Kerim Kırpaç’a yönelik fiili eylemiyle AKP’li Başkan Mahmut Mirkelam, TCK madde 117 kapsamında ‘iş ve çalışma hürriyetinin ihlali’ suçunu işlemiştir. Kamu gücü kullanılarak, ‘Basın hürriyeti’ başlıklı Anayasa’nın 28. maddesi ihlal edilmiştir.

Hizmette sınıfta kalan Şanlıurfa’daki AKP’li başkanlar, basın mensuplarını baskı altında tutarak yanlışlarının ortaya çıkarılmasını engellemeye çalışıyor. Artık gazetecilere dayak atmaya da başladılar. Basına sansür uygulanmasına, gazetecilerin baskı altına alınmasına, tehdit edilmesine, saldırıya uğramasına, darp edilmesine seyirci kalınmamalıdır."

Öne Çıkanlar