AKP’li Belediye Başkanı: 15 yıl önce buzdolabı alamıyordunuz

AKP’li Belediye Başkanı: 15 yıl önce buzdolabı alamıyordunuz
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında AKP iktidarı dönemi öncesi yurttaşların buzdolabı dahi alamadığını öne sürerek ekonomiyi savundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) 2022 Yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi Kongre ve Sarayı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı.

Meclis toplantısında söz alan AKP Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizi 15 yıl önce buzdolabı alınmadığını iddia ederek savundu.

Mersin’deki üreticilere gübre desteği verilmesi için soru önergesi verdiğini söyleyen Gültak, MBB’nin üreticilere gübre desteği sağlamayı düşünüp düşünmediğini sordu. 
 
Gültak’a cevap veren Seçer, artan tarımsal girdi fiyatlarına rağmen desteklerin devam edeceğini belirterek, "Bunu Cumhur İttifakına mensup bir meclis üyesinin dile getirmesi takdire şayan. Gübre konusu Türkiye’nin gündeminde olan bir konu. Aslında tüm tarımsal girdileri, akaryakıt, gübre, zirai ilaç, tohum, elektrik. Demek ki bir sorun varsa destek talep ediliyor bizden bu sorunu iktidar üyesinin tespit etmesi çok önemlidir. Bu desteği hepimizin yapması gerekiyor. Ama başta Tarım Bakanımızın yapması gerekiyor, çünkü ana lokomotif onlar, devasa bütçesi var" dedi. Tarımsal girdilerde astronomik rakamlar olduğunu belirten Seçer, "Son bir yılda gübre yüzde 274 artmış, mazot yüzde354 artmış, 6,51’den 23 liraya çıkmış, elektrik yüzde 260 artmış, Gültak’a hak veriyorum. Hal böyle olunca bu yıl daha farklı olmalı diye düşündüm. Geçen yıl 25 milyondu tarım bütçemiz, bu yıl 32 milyona çıkardık. İnanılmaz bir fiyat artışı söz konusu, verdiğim oranlar yanlışsa söyleyin" ifadelerini kullandı. 
 
AKP’Lİ BAŞKANINDAN DİKKATİ ÇEKİCİ SAVUNMA 
 
Türkiye’de 15-16 yıl öncesinde yurttaşların buzdolabı dahi alamadığını ileri süren Gültak ise, "Başta pandemi olmak üzere sonrasında gelen global bir savaşa dönüşebilecek nedenlerden dolayı tüm dünyada bir ekonomik kriz söz konusu bugün baktığınızda Avrupa hani o çok gelişmiş dünyanın önde gelen ülkede adalet dağıtan Avrupa’ya baktığınızda doğalgaz fiyatları, enerji fiyatları kat kat artmış durumda. Yine ben sizi 2001’lere götüreyim. Dünyada hiçbir kriz yokken, koronavirüs yokken, batık bir Türkiye vardı. Devlet memurlarının maaşlarını ödeyemeyecek duruma gelmişti, bankalar batmıştı, milattan önceye değil 15-16 yıl öncesine gittiğinizde buzdolabı bile alamıyordunuz, neden zorunuza gidiyor?" diye konuştu. Gültak, fiyatların sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada arttığını savunarak, 2001 yıl öncesi fıkra gibi olduğunu söyledi. (MA)

Öne Çıkanlar