AKP’li Daşdan’ın küfrettiği muhtarlar, istifa edilmediği takdirde eylem yapacak

AKP’li Daşdan’ın küfrettiği muhtarlar, istifa edilmediği takdirde eylem yapacak
AKP Çorum İl Başkan Yardımcısı Ercan Daşdan’ın küfrettiği köy muhtarları, Daşdan’ı istifaya çağırdı. Muhtarlar, istifa etmediği takdirde AKP önünde eylem yapacaklarını açıkladı

 

Çorum'da muhtarlar,  AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcısı Ercan Daşdan’ın istifasını istiyor. Merkez Köy Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi muhtarı Yaşar Sayar, "Erdoğan, Külliye'ye davet ederek muhtarlara verdiği önemi gösterdi ama il başkan yardımcısı muhtarları küçük düşüren sözler sarf edip, ağır küfürler ediyor" dedi. Sayar, Dağdaş'ın istifa etmemesi halinde AKP il binası önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre, Sayar, "Bundan da sonuç alamazsak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşacağız" dedi. 

 AKP'nin dağıttığı yardımların muhtarlara ulaşmadığı gerekçesiyle muhtarların şikayetçi olduklarını belirtmesi üzerine Daşdan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtarları çok şımarttı. Tepemize çıkarttı" diyip ardından muhtarlara küfretmişti. Daşdan'ın söylemi üzerine muhtarlar kendisine tepki gösterdi. Muhtarlar, Daşdan'ın istifa etmesini aksi takdirde AKP önünde eylem yapacaklarını kaydetti.

AKP İl Başkan Yardımcısı Ercan Daşdan, AKP'nin yaptığı yardımların muhtarlara ulaşmadığını açıklamaları üzerine, "Tayyip Erdoğan bunları çok şımarttı" diyerek sonra ağır küfürler etmişti.

 

MUHALEFET TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, AK Parti İl başkan Yardımcısı Ercan Daşdan’ın köy muhtarları hakkındaki, sözlerini vahim ve patolojik bir durum olarak değerlendirdi. Özsaçmacı, muhtarlara hakaret ve sinkaflı cümlelerle sınırın çoktan aşıldığını dile getirdi. Özsaçmacı, bu yöneticinin zaman zaman gazetecileri, zaman zaman da STK yöneticilerini hedef alan söylemlerde bulunduğunu kaydederek, "En sonunda muhtarları hedef almış ne yazık ki. Demokrasimizin başlangıç kısmını oluşturan en önemli kurumumuz olan muhtarlara sinkaflı cümle kullanılması kabul edilemez. Bunu en güzel muhtarlarımız bilmekte ve değerlendirmektedir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Engin Erenler, muhtarların devletin temsilcileri olduğunu ve halk tarafından seçilen saygın kişiler olduğunu kaydetti. Erenler, bulundukları bölgelerde halkı temsil eden muhtarlara yönelik hakaretlerinden dolayı Daşdan’ı kınadığını ifade edip istifaya davet etti. Erenler, "AK Parti il yönetimi bu üzücü olay karşısında sessiz kalarak yapılanı onaylamış olmaktadır" dedi.

Öne Çıkanlar