'AKP'li Külünk, Almanya'daki çeteye para verdi'

'AKP'li Külünk, Almanya'daki çeteye para verdi'
Alman medyası, AKP'li vekilin 'Almanyalı Osmanlılar' adlı çeteye para verdiği ve bu parayla ateşli silah alındığı iddiasını gündeme getirdi.

HABER MERKEZİ - AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk'ün Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) adlı çeteye bir çok kez para verdiği iddia edildi. Alman medyasında çıkan haberlerde söz konusu iddianın Alman güvenlik birimlerinin yaptığı teknik takip ve dinlemeye dayandırıldığı ifade edildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Alman ikinci televizyon kanalında yayınlanan "Frontal 21" programı ve Stuttgarter Nachrichten gazetesinde yer alan haberlerde, AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk'ün Almanya'da polis baskınları ve örgütlü suçlarla adı gündeme gelen "Almanyalı Osmanlılar" (Osmanen Germania) adlı çete ile yakın bağlantıları olduğu iddia edildi. 

Alman güvenlik birimlerinin dinleme ve gözlem protokollerine dayandırılan haberlerde, AKP milletvekili Metin Külünk'ün birçok kez Almanyalı Osmanlılar'ın ileri gelen isimlerine para verdiği ya da verdirdiği öne sürüldü. Habere göre Almanya'daki soruşturma ekipleri bu parayla ateşli silah da satın alındığından yola çıkıyor.

Haberlerde Külünk'ün geçen yıl Alman Federal Meclisi'nin "Ermeni soykırımı" kararının ardından protesto gösterilerinin organizasyonunda aktif rol aldığı da iddia edildi.
Gazetecilerin Külünk'ün irtibatta olduğu öne sürülen kişilerden "Almanyalı Osmanlılar"ın eski lideri Mehmet Bağcı ile söz konusu iddialarla ilgili olarak görüşmek istediği, ancak kendisine ulaşamadığı belirtildi. Bağcı halihazırda başka suçlamalar nedeniyle tutuklu bulunuyor.

Öne Çıkanlar