Kurtulmuş'tan ittifak açıklaması: Yerel seçimde imkan yok

Kurtulmuş'tan ittifak açıklaması: Yerel seçimde imkan yok
AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş, MHP ile yerel seçimde de ittifak olup olmayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerde MHP ile ittifakın olmayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Genel seçimde ittifak daha kolaydı. Yerel seçimde böyle bir imkan yok. Keşke bunun da yasal altyapısı olsaydı. Buradaki zorluk bu. Bir tek partinin kimliği altında seçime girilecek. Ya da bir yerde o, bir yerde bu seçime girecek. Pratikte sürdürülmesi çok zor olacaktı" diye konuştu.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin parti teşkilatına gönderdiği yazıya değinen Kurtulmuş, "Yerinde bir genelge olmuştur" dedi. "Siyasetçiler üslupları ile halkın karşısına çıkar" diyen Kurtulmuş, "Siyasetçi nasıl konuşuyorsa öyle bir insandır. Zaten dikkat etmemiz lazım. Biz partilerin siyasi kimliklerini ya da adayların şahsiyetlerini aşağılayan bir üslup içinde olmayız. Taban tabana zıt da olsan, bir insanla yarışırken üsluplu olmak lazım. Seçim strateji heyetimiz çalışıyor. Bir yandan aday, bir yandan seçim stratejisi ile uğraşıyoruz. Her bölgede, her ilçede farklı strateji olabilir. Hizmetin ötesine gönül belediyeciliği önemlidir. Millete hizmet edecek, sadakatli adaylar ile seçim yürüteceğiz. Seçim kampanyasının nezaketini korumak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"ADAY PROFİLİ" 

Yerel seçimlerdeki aday profiline ilişkin Kurtulmuş, "Mevcut seçimlerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tartışmaya açacağına inanmıyorum. Hiç şüphesiz önemlidir. Ama bu önem başka bir şey, sistemi tartışmaya açması başka bir şey. Tartışan zaten tartışıyor. Adaylar bazında söylüyorum. Bu seçim çok önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karizmasına sığınan veya partinin sırtına basarak aday olanlarla seçime girmeyeceğiz. Partiye bir şeyler katacak adaylarla gireceğiz. Mütevazı olacak. Adaletli, hakkaniyetli olacak. Toplumun en alt kesimine ve en üst kesimine aynı davranacak. Millete sadakatli olması çok önemli" dedi.

"İttifak olmadan yerel seçimlerde bazı kayıplar olabilir mi? sorusuna Kurtulmuş, "AKP, Türkiye'nin her yerinde en iddialı partidir. Bu bir seçim yarışıdır. Meclis başkanlarını da belediye başkanları seviyesinde belirleyeceğiz. Her yerde iddialı olarak seçimlere katılacağız" ifadeleriyle yanıt verdi.

"GÖKÇEK İÇİN HENÜZ BİR TEKLİF YOK"

Melih Gökçek'in MHP'den adaylığına ilişkin iddiaları değerlendiren Kurtulmuş, "Ortada henüz bir teklif olmadığı gibi, Melih Bey'in de sıcak bakmadığı bilgisi var. Kulis bilgilerine itibar ederek siyaset yapmayız. En güçlü adaylarla katılacağız. İsimler isminden konuşmayı doğru bulmam. Bedrettin Dalan'ın da, Melih Gökçek'in de aday olmayacağı anlaşılıyor" yorumunda bulundu.

"İSTANBUL ADAYLIĞI İDDİASI"

Binali Yıldırım'ın ve kendisinin İstanbul'a adaylığı ile ilgili iddiaları yanıt veren Kurtulmuş, "Kulis bilgileridir. En çok oyu alabileceğimiz şekilde çalışmalar yapıyoruz. Daha aday adayları belli değil. Kamuoyu çalışmaları var. Burada önemli konulardan biri de parlamanter sayısıdır. Cumhurbaşkanımızın vereceği kritik karardır. Belediye için Meclis'ten istifa ettirilir mi, bu Cumhurbaşkanımızın kararıdır. Meclis'teki sayı da kritik. Bunu biliyoruz" diye konuştu.

"MHP İLE MECLİS'TE İTTİFAK"

Kurtulmuş, MHP ile Meclis'teki ittifakla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Temel meselelerde ittifak korunacak. Bunu MHP'den de anlıyoruz. Yasama kararında böyle bir şey olmayabilir. AK Parti bir şey getirecek falanca karşı duracak, falanca yanında duracak diye bir şey yok. Muhalefetin destek verdiği durumlar da oldu. Siyasetin doğası böyledir. Parlamentoda işbirliği önemli. Yasama konusunda partilerle temasta olmakta fayda var. Parlamento umarım önümüzdeki dönemde böyle çalışır. Her yasa için özel çalışılmalıdır."

"MHP'NİN AF TEKLİFİ"

Kurtulmuş, MHP'nin 'af teklifi'ne ilişkin, "Seçime kadar gündeme gelmesi zor. Adalet Bakanı bir hazırlık aşamasında" diye konuştu.

"EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili de konuşan Kurtulmuş, "O konu kapanmıştır. Bugünkü şartlarda Türkiye'nin kaldırabileceği bir yük değil" dedi.

"KAŞIKÇI CİNAYETİ"

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine de değinen Kurtulmuş, "Ceset nerede, neden dışarı çıkarılmadı? Çocuk mu kandırıyorlar. Faili neden açıklanmıyor? Mekke ve Medine'nin hizmetkarı olabilmek bir Müslüman'a nasip olacak en büyük ünvan. Hac ve umre konusunda tereddütler başlarsa, en büyük zararı görürler. Suudi Arabistan'ın bu şekilde aydınlatması için baskı yapmayanlar yanlış yapar" dedi. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar