AKP'li Metiner: Ayhan Bilgen mahallemizin çocuğudur

AKP'li Metiner: Ayhan Bilgen mahallemizin çocuğudur
Metiner, yerine kayyım atanan ve tutuklanan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen için, ‘Ayhan Bilgen mahallemizin çocuğudur’ dedi.

AKP’li Mehmet Metiner, geçtiğimiz hafta HDP'ye yönelik başlatılan Kobane soruşturması hakkındaki konuşmasında, Kars tutuklanan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen için "Tanırım, bizim mahallenin çocuğudur" dedi.

CNN Türk'ten Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, geçtiğimiz hafta tutuklarak yerine kayyım atanan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen için, "Ayhan Bilgen’i geçmişte de tanırım. Bizim mahallemizin çocuğudur. Hakkındaki yeni delillerin belgeler nedir bilmiyorum. Hakkında yeni bir belge, bulgu bulmadan, yeni bir şey çıkar, yargı gereğini yapar " ifadelerini kullandı.

'ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KABAHATİ'

Metiner, program konuklarından Özlem Gürses'in Anayasa Mahkemesi'nin Ayhan Bilgen'in daha önce yargılandığını, hakkında beraat ve AYM tarafından tazminat kararı verildiğinin hatırlatması üzerine de "Bu Anayasa Mahkemesi'nin kabahatidir" ifadelerini kullandı.

'AYNA'NIN AMCA ÇOCUĞU 15 TEMMUZ'DA YANIMIZDAYDI, BÖYLE BİRİNE SİYASETEN ŞANS TANIRSIN'

"HDP’ye dönük bir topyekun saldırı yok" diyen Metiner şunları söyledi: "Dava dosyasını biliyorum demek istemiyorum, televizyonda her şeyi açıklamak istemiyoruz. Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emine Ayna’yı tanımam. Ama Ayna ailesini bilirim. 15 Temmuz'da silahıyla direnen amca çocuğu bizim yanımızdaydı. Bütün Ayna ailesi terörist değildir. Emine Ayna kaç sene önce tavır koyarak ayrıldı. Sittin sene önce işlemiş olduğu bir şeyden dolayı aynı kefeye koyup sen insanları kazanamazsın. Emine Ayhan o toplantıda yoktu. Böyle birine siyaseten şans tanırsın."

Ahmet Hakan ve Özlem Gürses de bunun üzerine "Ayhan Bilgen de ben o toplantıda yoktum demişti" diye hatırlattı.

Öne Çıkanlar