'Türkiye, üniversiteler eliyle terörize edilmeye çalışılıyor' diyen Erdoğan, öğrencileri hedef aldı

'Türkiye, üniversiteler eliyle terörize edilmeye çalışılıyor' diyen Erdoğan, öğrencileri hedef aldı
AKP Merkez Yürütme Kurulu (MKYK) önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda Boğaziçi Üniversite'ndeki eylemler ele alındı ve öğrenciler hedef gösterildi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MKYK) önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Edinilen bilgilere göre toplantıda Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan ve rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin makam aracının önünü kesen öğrencilerin eylemi tartışıldı.

'REKTÖR YETKİSİNİ KULLANMALI'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre  AKP’li MKYK üyelerinin birçoğunun, Erdoğan’dan "yaptırım uygulanmasını istediği" kaydedildi. Bazı MKYK üyeleri, "Teröristlerle öğrenciler arasındaki ayrım belli olsun. Ülkede ikinci bir Gezi hareketi başlatılmak isteniyor. Bunun için de üniversiteler kullanılıyor. Bunlar için gerekirse sert önlemler alınsın. Rektör üzerine düşen görevi yapmalı, yetkisini kullanmalı" görüşünü dile getirdi.

'KÖTÜ NİYETLİLERE AF YOK'

Bir MKYK üyesinin ise "Boğaziçi Üniversitesi’nde zamanında rektörü protesto eden bir öğrencinin, rektör tarafından okuldan atıldığı" örneğini verdiği de ifade edilirken, birkaç MKYK üyesinin ise "öğrenciler için yaptırım uygulamasından çok ortamı yatıştırıcı önlemler alınmasını istedikleri" kaydedildi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu konuda "sert önlemlerden yana olduğuna" dikkat çekilirken, "Kötü niyetlilere af yok. Onları görmezden gelemeyiz. Türkiye, üniversiteler eliyle terörize edilmeye çalışılıyor" dediği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar