AKP'nin 700 kişilik sahuruna '21 bin lira' fatura kesen işletme sahibi: Büyütmenin anlamı yok

AKP'nin 700 kişilik sahuruna '21 bin lira' fatura kesen işletme sahibi: Büyütmenin anlamı yok
İşletme sahibi tepki çeken sahur programı için kesilen faturaya ilişkin konuştu.

Ağrı'da AKP Gençlik Kolları'nın tepki çeken lüks sahur programıyla ilgili açıklamada bulunan işletme sahibi "Faturada hata yapıldı. Muhasebeci arkadaş yanlış yazdı. 21 bin TL yazacağına 20 bin TL yazdı. Bir başka hata da Türkilirası. O da yanlış yazılmış." diyerek olayın büyütüldüğünü ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uyarılara rağmen AKP'lilerin lüks sahur ve iftar programları tepki çekmeye devam ediyor. 

Dün güne damga vuran AKP Gençlik Kolları'nın Ağrı da düzenlediği sahur programının görüntüleri oldu. 

AKP'lilerin de tepki gösterdiği sahur programında lüks yiyecekler eleştirilirken; AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, yaptığı açıklamada toplam maliyetin 21 bin lira olduğunu öne sürmüştü. 

PAYLAŞTIĞI FATURA DA ÇELİŞKİ

Şatafatlı görüntülerin yanı sıra Savcı Sayan’ın yaptığı sosyal medya paylaşımı da tepki çekerken; Sayan’ın paylaştığı e arşiv faturasında toplam tutarın 21 bin TL olduğu görüldü.

Yazıyla ise fatura bedelini "yirmibintürkilirası" olarak yazıldı.

 

 

İŞLETME SAHİBİ KONUŞTU

Faturadaki çelişkinin ardından Tele1'den Fırat Yeşilçınar, işletme sahibi Nihat Kaya ile konuştu. 

İşletmenin belediyeye ait olup olmadığını da soran Yeşilçınar, ''Ben burayı belediyeden kiraladım. İşyerinin kirasını belediyeye veriyorum. Yıllık kirası da 75 bin TL. Savcı Sayan ile de akrabalığım yok'' dedi. 

"YANLIŞ YAZILMIŞ, BU KADAR BÜYÜTMENİN ANLAMI YOK"

Faturadaki çelişkiye ilişkin ise Kaya, "Faturada hata yapıldı. Muhasebeci arkadaş yanlış yazdı. 21 bin TL yazacağına 20 bin TL yazdı. Bir başka hata da Türkilirası. O da yanlış yazılmış. O da Türk Lirası olacak. Bizim yüzde 8 oranımız var. Toplu organizasyonlar olduğu için fatura kesiyoruz. Bu fatura da öyle kesildi. Bu kadar büyütmenin anlamı yok" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar