'AKP'nin kurucusu: Emin Çölaşan mı FETÖ'ye destek vermiş? Külahıma anlatsınlar'

'AKP'nin kurucusu: Emin Çölaşan mı FETÖ'ye destek vermiş? Külahıma anlatsınlar'
AKP kurucularından bir ismin kendisini arayarak Sözcü gazetesi davasındaki kararları eleştirdiğini aktaran Deniz Zeyrek, söz konusu ismin kendisine 'FETÖ'cüler de böyleydi' dediğini yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AKP kurucuları arasında yer alan  bir ismin kendisini aradığını anlatarak, Sözcü gazetesi davasında yazarlara hapis cezası verilmesini eleştirdiğini yazdı. 

AKP'li ismin 'FETÖ üyeliği' iddiasıyla suçlanan Sözcü gazetesi yazarlarına hapis cezası verilmesine isyan ettiğini belirten Zeyrek, söz konusu ismin kendisine "Emin Çölaşan mı FETÖ'ye destek vermiş? Külahıma anlatsınlar" diye tepki gösterdiğini aktardı.

Zeyrek'in 'Deve hikayesi ve adalet' başlıklı bugünkü köşe yazısında yer alan ilgili bölüm şöyle:

"Telefonu açtığımda öfkeli bir sesle karşılaştım.

"İnsanın isyan edesi geliyor" diye başladı.

Arayan, 2000'lerin ilk yıllarından, AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldığından beri tanıdığım biriydi.

Geçmişteki sohbetlerimizde hem imam hatipli oluşuyla, hem Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olmakla övünüyordu. Hoşgörüsü, vicdanlı duruşu, insan hakları konusundaki hassasiyeti nedeniyle diyaloğumuz hep sürdü.

Son zamanlarda partinin gidişatından hep şikayet ediyordu ama dün sesi farklı geliyordu:

"Emin Çölaşan mı FETÖ'ye destek vermiş? Külahıma anlatsınlar.

'FETÖ'cüler de böyleydi. Ülkenin Genelkurmay Başkanı'na (İlker Başbuğ'u kastediyor) ‘silahlı terör örgütü lideri' dediler, ülkenin yarısını inandırdılar. Hayatı devrimcilerle mücadeleyle geçen Hanefi Avcı'yı "devrimci" diye içeri attılar, inandırdılar. Şimdikiler de yıllarca FETÖ ile mücadele etmiş Emin Çölaşan'ı, Necati Doğru'yu, SÖZCÜ'yü FETÖ'ye destek vermekle suçluyorlar. Bir vicdanlı AK Partili de çıkıp bu karara karşı çıkamıyor."

'BUNU YAPAN KURUMDAN ADALET BEKLENİR Mİ?'

Yazısının sonunda Erzurum'daki mübaşirlik sınav sonuçlarında en düşük puanları almış isimlerin başarılıymış gibi gösterilmesini de anlatan Zeyrek, yazısını "Bunu yapan kurumdan adalet bekleyebilir miyiz?" diyerek sonlandırdı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar