Akşener'den fezleke yorumu: Milletimizin hür iradesine saygı duyacağız

Akşener'den fezleke yorumu: Milletimizin hür iradesine saygı duyacağız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP'li 56 milletvekili hakkında TBMM Karma Komisyonu'nda bulunan 955 fezlekeye ilişkin değerlendirmesini paylaşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Elbette bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Elbette milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Meclis'te düzenlenen Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener'in gündeminde fezlekeler, yoksulluk ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları yer aldı.

HDP milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelere ilişkin konuşan Akşener, "Bizim tavrımız net" diyerek, "İYİ Parti terörün yanında yöresinde olmaz. Mesela İYİ Parti teröristle masa kurmaz, pazarlık yapmaz. Mesela İYİ Parti seçim kazanmak için terörist mektubuna katil röportajına bel bağlamaz. Sandıkta başkasına oy verdi diye milletine bela okumaz. Mesela İYİ Parti millet şehidine ağlarken lebaleb kongrelerde sırıta sırta kongreler yapmaz. İYİ Parti milletin derdi konuşulmasın diye getirilen fezlekelere gözü kapalı el kaldırmaz" diye konuştu.

'ELBETTE MİLLETİMİZİN HÜR İRADESİNE SAYGI DUYACAĞIZ'

Akşener, "Elbette bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Elbette milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. Bu kadar basit, bu kadar net. Özetle İYİ Parti Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar gereği neyse onu yapar" dedi.

İktidara yönelik eleştirilerini sürdüren Akşener, "Dün dava adamıyım diye gezenlerin bugün sarayda sürdüğü sefayı görüyoruz. Şehitlerimiz varken 'lebaleb' kongrelerde üst üste çıkıp oynayanları görüp daha iyi anlıyoruz. İnsanımız çöpten yiyecek toplarken günü gününü gün edenleri görüyoruz. Dün rahmetli Erbakan Hoca'nın adil düzen gömleğini yırtıp sefaya dalanlar işler sarpa sarpa sarınca 1994 ruhuna dönmekten bahsediyorlar. 1994 ruhu dedikleri işte o yırtıp attıkları gömleğin ta kendisi" diye konuştu.

'YOLCU OLAN ABBASI BAĞLASAN DA DURMUYOR'

Akşener, "Her ürettikleri gündem 3 gün dayanıyor. Çünkü mızrap artık çuvala sığmıyor. Gömlek artık dikiş tutmuyor. Yolcu olan abbas bağlasalar da durmuyor" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de seslenen Akşener, "Twitter fenomeni küçük ortak, tatava yapmayı bıraksın; ağzına sakız ettiği malum kapatma başvurusunu ne zaman yapacakmış onu söylesin" ifadelerini kullandı.

KANAL İSTANBUL TEPKİSİ

Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesi için, "İnadına yapacağız" sözlerine tepki göteren Akşener, şunları söyledi:

"Pandemi dönemi dara düşmüş vatandaşına 53 milyar destek vermekle övünen israf vermekle övünen Sayın Erdoğan, bunun iki katını hem de inadına Kanal İstanbul çılgınlığına yatıracağını söylüyor. Egoya, cürrete bakar mısınız? İnadına yapacakmış. Millet iradesi ile inatlaşılmaz. İlla ki inat edeceksen, milletin için inat et. Mesela kalkınma da, adalette, demokrasi de inat et. Mesela yolsuzlukları bitirmek de inat et. Gel siyasi hayatında bir kez olsun kendi çıkarın için değil milletinin iyiliği için inat et. Bu sözlerimi yabana atma. Varsın onlar inat etsin, biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Onlar milletin sesini duymasın, biz o sesi duyurmaya devam edeceğiz."

Pandemiyle birlikte derinleşen ekonomik krize de değinen Akşener, "Son dönemde aya roket yollamaya odaklanan sayın Erdoğan'ın maalesef milletimizin sorunları ile ilgilenecek vakti yok. Aynı zamanda görüyoruz ki niyeti de yok. Pazartesi günü esnafımızın, çalışanımızın, öğrencilerimizin, ailelerimizin kulağı Kabine Toplantısı'nın ardından yapılacak açıklamalardayken kendisinin çıkıp anlattıkları bunun örneğidir. Milletimiz 24 saat sonra ne yapacağını bilmiyor, Sayın Erdoğan 24 yıl önceki mağduriyetinden siyasi rant devşirmenin peşinde koşuyor. Esnafımız, "Bir gün dayanacak gücüm yok" diyor. Sayın Erdoğan, "Yeni anayasa konusunda çok önemli yol aldık" diye cevap veriyor" şeklinde konuştu.

ESNAFA SESLENDİ: SİZ BÜYÜMEYİ HİSSETTİNİZ Mİ?

Ekonomik büyüme rakamlarına atıf yapan Akşener,  "'Türkiye büyüdü' diyor. Ben milletimize soruyorum, siz bu büyümeyi hissetiniz mi? Bir senedir kapalı olan esnafa soruyorum, siz bu büyümeyi hissettiniz mi? Haciz gelmesin diye traktörünü satan çiftçilerimize soruyorum, EYT'li kardeşime, emeklime soruyorum siz bu büyümeyi hissettiniz mi?" dedi.

Akşener, Erdoğan'ın açıkladığı 'İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin de, "Sayın Erdoğan'ı insan hakları kavramını keşfettiği için tebrik etmek istiyorum. Hali hazırda var olan ancak uygulamaya yanaşmadığı, yıllardır sırf dünyaya muhtemelen Biden'a şirin görünmek için keşfetmiş oldu. Gayret edip iyi bir cumhurbaşkanı olursa, demokrasi ve güçler ayrımını da keşfedeileceğine inanıyorum.

'ERDOĞAN'I İNSAN HAKLARI KAVRAMINI KEŞFETTİĞİ İÇİN TEBRİK EDİYORUM'

"Sayın Erdoğan’ı, dün itibariyle insan hakları kavramını keşfettiği için tebrik etmek istiyorum. Kendisi, Anayasamızda ve mevzuatımızda hali hazırda var olan, 
ancak uygulamaya bir türlü yanaşmadığı, hatta tam tersine, yıllardır hunharca çiğnediği sayısız ilkeden bazılarını, sırf dünyaya şirin görünmek adına keşfetmiş oldu.
Sayın Erdoğan için büyük, bizler için ise atılmamış olan bu adımdan ötürü,  kendisini yürekten kutluyorum" sözleriyle değerlendirdi. 

Akşener, "Eğer biraz daha gayret edip, iyi bir Cumhurbaşkanı olursa, bir gün elbet cumhuriyeti, demokrasiyi ve güçler ayrılığını da keşfedebileceğine inanıyorum.
Kim bilir, belki o gün kendisi çıkıp, 'İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' bile diyebilir. Neden olmasın?" dedi.

KÜRSÜYÜ MÜZİK-SEN'E BIRAKTI

Akşener, konuşmasının bir bölümünde kürsüyü Müzik-Sen Genel Başkanı İpek Koçyiğit'e bıraktı. Koçyiğit, "Önünü alamadığımız sorunlarla karşılaştık. En büyük sorunumuz kayıt dışı çalışma. 450 bin kişinin varlığını tespit etmek en önemli konulardan biri. 4 ay boyunca dağıtılan bin liralık yardımlar yeterli değil. Bizler nitelikli meslek işçileriyiz. Meslek giderlerimiz de fazla. Sorunlara karşı kaynak yetersizliğinden bahsedilebilir. Küçük miktarlarla geçinmeye çalışıyoruz. Önce işletmelere bir istihdam sağlasın. Mücbir sebepler nedeniyle kapatıldığımızın farkına varalım, mücadele edelim istiyorum" dedi.

 

Öne Çıkanlar