Kürdistan dediği için gözaltına alınan esnaf serbest bırakıldı

Kürdistan dediği için gözaltına alınan esnaf serbest bırakıldı
'Örgüt propagandası' yapmakla suçlanan esnaf ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

ARTI GERÇEK - Kurtalan Cumhuriyet Savcılığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le Kürdistan üzerine konuşan esnaf Cemil Taştekin gözaltına alınmıştı. Taştekin, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt'te esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada esnafla arasında ‘Kürdistan’ diyaloğu yaşanmıştı. Akşener’le sohbet eden Cemil Taşkesen adlı esnaf, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, Kürdistan inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu Kürdistan inkâr ediliyor" ifadelerini kullanmıştı.

ESNAF GÖZALTINA ALINDI

Esnaf Cemil Taşkesen adlı esnafın bu sözleri soruşturmalık oldu. Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı, "…senin şu an bulunduğun yer Kürdistandır, ama ne yazık ki Mecliste bu Kürdistan inkar ediliyor" ifadeleri nedeni ile Taşkesen hakkında "Terör Örgütü Propagandası" yapmak suçlaması ile soruşturma başlattı.  Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında Kurtalan’da bulunan evine baskın düzenlenerek gözaltına alınan Taşkesen, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Taşkesen’in gözaltı işlemleri sürüyor.

'KÜRDÜM DEMEK SUÇ MU?

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, gözaltına alınan Cemiş Taşkesen'in serbest bırakılması çağrısında bulunarak "Nedir yani, ben Kürdüm, dilim Kürtçe demek yasak mı? Kürt olmak yasak mı? " diye sordu.

 

SERBEST BIRAKILDI

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cemil Taşkesen adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar