Albayrak, OECD raporunu paylaştı: Türkiye en iyi ilk 20'de

Albayrak, OECD raporunu paylaştı: Türkiye en iyi ilk 20'de
Albayrak, OECD raporunu paylaşarak, 'İhracatın ithalata bağımlı yaklaşımı temelsiz çıktı' dedi. CHP'li Öztrak, '72 yılda yapılan ithalatın beş katını iktidarınız 17 yılda yaptı' demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ihracatının ithalata bağımlı olduğu yaklaşımın temelsiz olduğunu ifade etti.

Albayrak, paylaşımında, "İhracatımız ithalata bağımlı" yaklaşımının temelsiz olduğu ortaya çıktı. OECD'nin ihracatın içindeki ithalat payı araştırmasına göre Türkiye yüzde 16,5 ile en iyi 20’de ve Almanya, Fransa, İtalya'dan iyi durumda. Yerlileştirme ve üretim desteklerimizle bu oranı daha da düşüreceğiz" ifadelerini kullandı.

OECD'nin ihracatın içindeki ithalat payı araştırmasına göre Türkiye yüzde 16,5 oranı ile en iyi ilk 20 ülke arasında yer aldı. Söz konusu oran Euro Bölgesi'nde de aynı seviyede bulunurken, Almanya'da yüzde 20,3, Çin'de yüzde 16,7, İspanya'da yüzde 21,6, Fransa'da yüzde 22,1 olarak belirlendi.

ÖZTRAK, '72 YILDA 57 HÜKÜMETİN YAPTIĞI İTHALATIN BEŞ KATINI 17 YILDA YAPTINIZ' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Birileri bir dönem ülkemizi ithalat cenneti yapmaya çalıştı" sözlerine, "72 yılda 57 hükümetin yaptığı ithalatın beş katını 17 yılda siz ve sizin hükümetleriniz gerçekleştirdi" diyerek yanıt vermişti.

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Hazine ve Maliye Bakanı damadınız, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan ithalatın yüzde 83’ünün son 17 yılda sizin döneminizde yapıldığının herhalde farkında değil" demiş, "Damadınız da çıktı, 'Birileri bir dönem Türkiye’yi ithalat cenneti yapmaya çalıştı' diyerek zülfü yâre dokunuverdi. Sayın Erdoğan size tavsiyemiz, sizde nasılsa sosyete damat çok, kuru sıkıcıyı gönderin yerine epeydir reklamını yaptığınız havacıyı getirin. Belki birkaç gün daha idare edebilirsiniz. Hazine ve Maliye Bakanı damadınız, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan ithalatın yüzde 83’ünün son 17 yılda sizin döneminizde yapıldığının herhalde farkında değil. 72 yılda 57 hükümetin yaptığı ithalatın beş katını 17 yılda siz ve sizin hükümetleriniz gerçekleştirdi" ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar