OECD’nin “Ekonomik Görünüm” raporunda Türkiye ekonomisi için “Uygulanan makroekonomik istikrar politikalarının etkisiyle büyüme yavaşlayacak” denildi. Enflasyondaki temel risklere dikkat çekilen raporda, yıl sonuna yönelik tahminler yükseldi.
OECD, Türkiye için ekonomik büyüme ve enflasyon verilerini revize etti. 2024 ortalama enflasyon tahmini 0,5 puan artışla yüzde 56, 2025 içinse 0,2 puan artışla yüzde 29,1 oldu.
Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) ülkelerinde ekonomik büyüme yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,4 ile bir önceki çeyreğe göre hafif artış gösterdi.
Türkiye'nin Ekim 2021'de girdiği FATF gri listesinden çıkıp çıkmayacağı 28 Haziran'da belli olacak. Geçen hafta Türkiye'yi ziyaret eden ekibin Ankara’nın kara para aklama ve terör finansmanıyla mücadelede kaydettiği ilerlemeyi incelediği belirtildi.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye ekonomisi için 2024 büyüme tahminini revize etti. OECD, tahminini yüzde 2,9'dan yüzde 3,4'e yükseltti. Ortalama enflasyon tahmini ise yüzde 55,5 oldu.
OECD, haziranda 2022 yılı için yüzde 3 olarak açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini sabit tutarken, Türkiye'ye yönelik büyüme beklentisini yüzde 3,7'den yüzde 5,4'e revize etti.
Türkiye enerji enflasyonunda OECD üyelerini dörde katlayarak zirveye oturdu. Enerji fiyatları 2021'in ikinci yarısında Türkiye'de yıllık yüzde 143 artarken, OECD ortalaması yüzde 35 oldu.
Nebati, 'Böylece Türkiye, verisi açıklanan OECD ve G20 ülkeleri içerisinde yılın ikinci çeyreğinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olmuştur' dedi.
Fahrettin Altun, küresel medya ve teknoloji şirketlerine gönderdiği mektupta ülke isminin 'Türkiye' olarak kullanılması noktasında hassasiyet gösterilmesini istedi.
Machlica, negatif reel faizin yatırımcı güveni üzerinde baskı oluşturup, TL'de kayıplara neden olduğunu belirterek, güven ortamı için politika faizinin artırılması gerektiğini söyledi.
OECD verilerine göre, 15 yaş üstü nüfusta sigara kullanım oranında Türkiye birinci sırada.
Türkiye sağlık harcamaları açısından 38 OECD ve AB ülkesi arasında son sırada yer alıyor. Sağlık için en çok parayı ABD harcıyor.
OECD, Türkiye'de enflasyonun mart ayında yüzde 61,14 ile rekor kırmasının ardından OECD bölgesinde enflasyonun 32 yılın en yüksek seviyesine çıktığını açıkladı.
İngiltere merkezli araştırma şirketi Uswitch’in 2022 mart ayında yaptığı araştırmaya göre Türkiye 26.34 medyan indirme hızı ile OECD ülkeleri arasında en yavaş internetin olduğu ülke.
Türkiye'de erkekler, kadınlara göre yüzde 27.4 daha fazla kazanıyor. 2020 pandemi döneminde geniş tanımlı kadın işsizliği yüzde 36.6'ya çıktı. Bugün ise her 3 kadından biri işsiz.
Uluslararası üniversite öğrencisi oranında Türkiye Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) üyeleri arasında Türkiye, sondan dördüncü sırada yer alıyor.
OECD, son 30 yılın rekor enflasyonunu açıkladı ancak birlik resmi açıklamasında Türkiye'nin etkisinin altını çizdi. Yüzde 6.6'lık OECD enflasyonunun 1 puanı Türkiye'den geldi.
2021 enflasyonuna göre OECD ülkeleri arasında Türkiye başı çekti. Aralık 2021'de OECD bölgesinde yıllık enflasyon 6,05 olurken, son verilerle Türkiye'de ocak enflasyonu yüzde 48'i aştı.
Türkiye'de yurttaşların yüzde 67'si, 'ülkenin toplam gelirinin büyük bölümü en zengin yüzde 10'a akıyor' derken, Türkiye bu oranla tüm OECD ülkeleri içinde ilk sırada yer alıyor.
OECD raporda Türkiye'nin hem gelir eşitsizliğinin çok yoğun olduğu, hem de vatandaşlarının bu konudaki endişeyi derinden hissettiği ülke olduğunun altını çiziyor.
OECD raporunda, enflasyonun çok yüksek ve kalıcı olduğu belirtilerek, faiz indirimlerinin enflasyon beklentileri, döviz kuru ve hane halkı geliri üzerindeki baskıyı artırdığı vurgulandı.
Erdoğan, ‘Faizi düşürmek suretiyle biz yatırım, istihdam, üretim ve ihracat ile büyümeyi sağlayacağız’ dedi.
Sağlık Bakanı Koca, 'Birçok ülkeye göre sağlık için ayırdıkları kaynakların 'oldukça sınırlı' olduğunu belirten Koca, “Sağlık harcamasında ve hekim sayısında OECD’nin altındayız' dedi.
Ataması yapılmayan 750 bine yakın sağlık emekçisi atama beklerken, Sağlık Bakanı personel açığının devam ettiğini söyledi.
Prof. Fethi Açıkel başkanlığındaki CHP Bilim Platformu'nun yaptığı ‘Otoriterlik İklimi’ araştırmasında, Ayrımcılık, şiddet, hukuksuzluğun arttığı çıktı.
AKP'nin iktidara geldiği 2002'den bu yana en fazla bakan değiştiren kurum MEB oldu. 8 farklı isim bakan koltuğuna oturdu. AKP döneminde tam 17 kez eğitim sistemi değiştirildi.
Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu OECD ülkeleri kömür santralleri için ihracat kredisi sağlamayı durduracak.
ABD'li yetkililer, Türkiye'nin gri listeye alınması ile birlikte ülkedeki para çıkışının artacağını söyledi.
Aralarında Google, Amazon, Facebook ve Apple gibi çok uluslu şirketlerin faaliyette bulundukları ülkelerde en az yüzde 15 vergilendirilmesi konusunda 136 ülke anlaşmaya vardı.
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) verilerine göre Türkiye Avrupa ülkeleri arasında haftalık ortalama çalışma saatinin en en uzun olduğu ülkeler arasında birinci sırada.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.